Ποινή φυλάκισης έξι μηνών γιατί πούλησε κροτόφοβο κυνηγετικό σκύλο

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου εκδικάστηκε μια υπόθεση στο μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών που αφορούσε την πώληση ενός κροτόφοβου σκύλου από έναν εκτροφέα στην  Αιτωλοακαρνανία.
 
Πιο συγκεκριμένα, κυνηγός υποστήριζε ότι αγόρασε για 1500 ΕΥΡΩ ένα κροτόφοβο κυνηγετικό σκύλο από ερασιτέχνη εκτροφέα που δραστηριοποιείται στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Όμως από ότι φαίνεται ο εκτροφέας έδωσε στον κυνηγό την απάντηση που δίνουν οι περισσότεροι εκτροφείς σε παρόμοιες περιπτώσεις και δεν είναι άλλη από "Φίλε μου δεν πρόσεξες τον σκύλο και τον έκανες κροτοφοβικό".
 
Ο κυνηγός υποστήριξε επίσης στο δικαστήριο ότι ο σκύλος πέρα από κροτόφοβος δεν έκανε ούτε τα στοιχειώδη από αυτά που του είχε υποσχεθεί ο εκτροφέας.
 
Ο κυνηγός από ότι φαίνεται έπεισε το δικαστήριο και έτσι καταδικάστηκε ο εκτροφές και του επιβλήθηκαν οι πιο κάτω ποινές :
  • 6μηνη ποινή φυλάκισης με αναστολή
  • καταβολή στον κυνηγό το ποσό των 1500 ΕΥΡΩ που έδωσε για να αγοράσει το σκύλο
  • καταλογισμός των δικαστικών εξόδων.
Μάλιστα ο πρόεδρος του δικαστηρίου τόνισε ότι το δικαστήριο έδειξε επιείκεια γιατί ο εκτροφέας είναι άνεργος.
 
Η αλήθεια είναι ότι τέτοια περιστατικά είναι πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια. Έχει γεμίσει η Ελλάδα "κυνόφιλους εκτροφείς" και "κυναγωγούς" που όπως χαρακτηριστικά λένε το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κυνοφιλία. Όμως στην πραγματικότητα το μόνο που τους νοιάζει είναι το μαύρο και εύκολο χρήμα και έτσι δεν διστάζουν να μοσχοπουλήσουν σκύλους που εν γνώση τους είναι ή κροτοφοβικοί ή έχουν γεννητικά προβλήματα. 
 
Η απόφαση αυτή θα είναι πολύ χρήσιμη σε κάποιον που πέσει θύμα παρόμοιας εξαπάτησης. 
 
Καλό είναι πριν αγοράσετε έναν κυνηγετικό σκύλο να κάνετε μια έρευνα για αυτόν που πουλάε  και σίγουρα να προτιμήσετε επαγγελματίες εκτροφείς με εμπειρία στο χώρο.
 
Κώστας Λουρής για το iHunt.gr
 
About the Author
Εικόνα admin

admin