Σ. Φάμελλος : Πολύ γρήγορα θα εκδοθεί η φετινή ρυθμιστική

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε εχθές η επίσκεψη του αρμόδιου για το κυνήγι αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελλου με τη διοίκηση της ΣΤ΄ΚΟΜΑΘ αλλά και μέλη κυνηγετικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.
 
Η δυνατή μπόρα που έπεσε λίγο πριν την επίσκεψη του υπουργού λίγο έλλειψε να χαλάσει όλα αυτά που είχαν σχεδιάσει οι άνθρωποι της ΚΟΜΑΘ όμως γρήγορα τα τραπέζια που είχαν στηθεί στην μεγάλη βεράντα των γραφείων της ομοσπονδίας στήθηκαν αλλού και έτσι γύρω στις 21:30 έφτασε ο κ. Φάμελλος μαζί με τους συνεργάτες του.
 
 
Αφού τον καλωσόρισε ο Πρόεδρος της ΣΤ' ΚΟΜΑΘ, ο κ. Φάμελλος πήρε το λόγο και στην ουσία έκανε ένα μικρό απολογισμό του έργου που έχει κάνει για το κυνήγι. Μεταξύ άλλων είπε :
 
  • Για τον υπερπληθυσμό των αγριόχοιρων και τις ενέργειες που έχει κάνει για το θέμα αυτό που μεταξύ άλλων είναι και η αύξηση των ορίων κάρπωσης στο κυνήγι του αγριόχοιρου. Τόνισε επίσης ότι μελετάει σχέδια (ακόμη και για μέσα στο καλοκαίρι) για διαχειριστικά μέτρα που αφορούν τα υβρίδια που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια. 
  • Για τη ρυθμιστική του κυνηγετικού έτους 2018-2019. Χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες για το τι θα περιέχει η ρυθμιστική, τόνισε ότι η θα βγει πιο γρήγορα από πέρσι. Άφησε και ένα παράθυρο ανοιχτό όσο αφορά το όριο κάρπωσης του τρυγονιού και είπε ότι αν τεθεί τέτοιο θέμα πρώτα θα το συζητήσει με τις κυνηγετικές οργανώσεις.
  • Επίσης μίλησε για την παρέμβαση και τη στάση που κράτησε  το υπουργείο Περιβάλλοντος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το μέλλον του τρυγονιού. Μάλιστα έδωσε τα εύσημα στις κυνηγετικές οργανώσεις για τις μελέτες που στήριξαν την θέση του υπουργείου αλλά και για το πρόγραμμα Άρτεμις.
  • Τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα σύστημα που να εκδίδει ηλεκτρονικά τις άδειες θήρας πάντα όμως σε συνεργασία με τους κυνηγετικούς συλλόγους και ομοσπονδίες. 
  • Μεγάλο πρόβλημα δημιουργούν οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται στα περιοδικά, στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο με υπερβολικό αριθμό θηραμάτων αλλά και φωτογραφίες στις οποίες δεν υπάρχει σεβασμός στο θήραμα. Είπε ο κ. Φάμελλος ότι του στέλνουν στο γραφείο συνέχεια τέτοιες φωτογραφίες που μόνο καλό δεν κάνουν στην κυνηγετική δραστηριότητα.
 
Η βραδιά έκλεισε με εξαιρετικούς μεζέδες και καλό κρασί και φυσικά τον κ. Φάμελλο να πηγαίνει από τραπέζι σε τραπέζι και να ακούει τον καθένα που είχε να του πει κάτι για το κυνήγι και όχι μόνο.
 
Ο κ. υπουργός τα είπε καλά απλά πρέπει να αποδείξει κιόλας ότι στηρίζει την νόμιμη κυνηγετική δραστηριότητα. 
 
Το γεγονός ότι  έβγαλε νωρίς πέρσι τη ρυθμιστική διάταξη θήρας δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να τον ευχαριστούμε. Υποχρέωσή του είναι. Άσχετο αν άλλοι υπουργοί δεν τηρούσαν τις υποσχέσεις τους κάνοντας καλοκαιρινά καψόνια στους κυνηγούς.
 
Το ότι απαγόρευσε το κυνήγι πέρσι το χειμώνα σε όλη την Ελλάδα βγάζοντας μια απαγορευτική διάταξη που του υποδείχθηκε από τις αντικυνηγετικές Μ.Κ.Ο (στηριζόμενη σε εικασίες και φωτογραφίες αγνώστου προέλευσης) σίγουρα δεν είναι στα θετικά του κ. Φάμελλου.
 
Στα θετικά όμως είναι η στάση που κράτησε το υπουργείο και ο κ. Φάμελλος στην πρόσφατη συζήτηση για ενδεχόμενη απαγόρευση του τρυγονιού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ελπίζουμε βέβαια να έχει συνέχεια αυτή η στάση. Μια συνέχεια που περιμένουμε να αποτυπωθεί στην ρυθμιστική που θα  υπογράψει τον Ιούλιο ο κ. Φάμελλος. 
 
Κώστας Λουρής για το iHunt.gr
 
About the Author
Εικόνα admin

admin