Συνεχόμενες επιθέσεις σε αυτοκίνητα κυνηγών στην Βοιωτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφήΑποστολή με emailΑποστολή με email

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου έγινε η τέταρτη κατά σειρά επίθεση σε αυτοκίνητο κυνηγών. Οι επιθέσεις άρχισαν στις 26 Οκτωβρίου και όλες  εξελίχθηκαν σε συγκεκριμένη περιοχή της Βοιωτίας που περικλείονται από τη Θήβα, τα Βάγια και το Μαυρομάτι. 
 
Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν στις 6,12 και 19 Νοεμβρίου και πλέον το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και έχει τρομοκρατήσει τους κυνηγούς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
 
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στις επιθέσεις που γίνονται στα αυτοκίνητα των κυνηγών οι κλέφτες ενδιαφέρονται μόνο για κυνηγετικό εξοπλισμό. 
 
Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου οι κλέφτες “άνοιξαν” το αυτοκίνητο του Τάκη Γουρδουμιχάλη που κυνηγούσε τσίχλες στο Μαυρομάτι. 
 
Όταν επέστρεψε στο αυτοκίνητό του είδε το αυτοκίνητό του παραβιασμένο και από μέσα έλειπαν δυο τσάντες με κυνηγετικά είδη.
 
 
Ο κ. Γουρδουμιχάλης κατήγγειλε το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα στα Βάγια.
 
Μια εβδομάδα νωρίτερα, στην ίδια περιοχή λεηλατήθηκε το αυτοκίνητο κυνηγού από την Ελευσίνα του οποίου του κλέψανε ένα κυνηγετικό όπλο.
 
Οι κυνηγοί είναι αναστατωμένοι αφού η είδηση διαδόθηκε πολύ γρήγορα από το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
Το ihunt.gr μίλησε και τον Ομοσπονδιακό θηροφύλακα της Δ’ΚΟΣΕ κ. Ευάγγελο Μήτρου ο οποίος μας τόνισε : “ Η θηροφυλακή της Δ’ ΚΟΣΕ από την πρώτη στιγμή που άρχισαν οι επιθέσεις αυτές προσπαθεί να ενημερώνει τους κυνηγούς και να τους εφιστά την προσοχή. Έτσι κάθε Σαββατοκύριακο όλη η δύναμη της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στην περιοχή είναι στις περιοχές που έγιναν οι επιθέσεις, κοντά στους κυνηγούς.”
 
Η αστυνομία ερευνά το θέμα και ελπίζουμε σύντομα να συλληφθούν οι δράστες.
 
Μια παρόμοια κατάσταση είχε δημιουργηθεί και στην γειτονική Ιταλία, όπου τελικά αποδείχθηκε ότι υπεύθυνοι για τις κλοπές ήταν μέλη οικολογικής οργάνωσης.
 
Κώστας Λουρής για το iHunt.gr
 

About the Author
Εικόνα admin

admin

Facebook Comments Box