Ξέφραγο αμπέλι η Γ' ΚΟΠ

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφήΑποστολή με emailΑποστολή με email

Ανακοίνωση εξέδωσε η Γ' ΚΟΠ, πανηγυρίζοντας, για την θετική απόφαση του Μονομελές Πρωτοδικείου Κορίνθου κατά των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο θηροφύλακας που απολύθηκε. 

Η θετική αυτή απόφαση δεν μπορεί να ρίξει στον κάλαθο των αχρήστων τον ερασιτεχνικό χειρισμό της υπόθεσης. Η Γ' ΚΟΠ προχώρησε σε απόλυση του θηροφύλακα ενώ αυτός βρισκόταν σε άδεια κάτι που είναι ανήκουστο και παιδαριώδες λάθος κάνοντας ρεζίλι την Ομοσπονδία. 

Όμως η Γ' ΚΟΠ έχει μακρύ δρόμο μπροστά σε αυτή την υπόθεση και πρέπει να είναι πολύ προσεκτική αν δεν θέλει υποπέσει σε νέα τραγικά λάθη. 

Όμως ο ερασιτεχνισμός και η ανάγκη για μια καρέκλα είναι ολοφάνερος στο ΔΣ της Ομοσπονδίας. 

Ο κ. Ευάγγελος Χριστοφόρου μέλος του ΔΣ και εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αμαλιάδας προχώρησε σε διαγραφή του από τον ΚΣ Αμαλιάδος και εξέδωσε άδεια θήρας στον Κυνηγετικό Σύλλογο Πατρών δηλώνοντας μόνιμη κατοικία στον Δήμο Πατρών. Φυσικά και δεν είναι μόνιμος κάτοικος του Δήμου Πατρών αλλά όλα αυτά γίνονται γιατί επιθυμεί διακαώς να πάρει ένα αξίωμα στο ΔΣ της Ομοσπονδίας. Εξάλλου μέχρι και το τελευταίο ΔΣ της Ομοσπονδίας έπαιρνε αποζημίωση για να μεταβεί από την Αμαλιάδα στην Πάτρα (με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο μέχρι πριν λίγο καιρό να είναι παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του).

Όμως γιατί αποφάσισε να κάνει αυτή την κίνηση ο κ. Χριστοφόρου; Την έκανε για το ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας (είναι στην Πολεμική Αεροπορία) πήρε μετάθεση για την Κάρπαθο και έτσι ο κ. Χριστοφόρου πίστεψε ότι θα χηρέψει μια θέση στο ΔΣ.

Για να πάρει ένα αξίωμα ο κ. Χριστοφόρου έπρεπε να είναι μόνιμος κάτοικος Πατρών (γιατί έτσι αναφέρει το καταστατικό) οπότε αν και εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αμαλιάδας δήλωσε μόνιμος κάτοικος Πατρών. Άραγε το ΔΣ του Δήμου Αμαλιάδας είναι ενήμερο; Η περιφέρεια που ελέγχει την Ομοσπονδία είναι ενήμερη;

Όμως και έτσι πάλι δύσκολα θα πάρει μια καρέκλα ο κ. Χριστοφόρου αφού ο Πρόεδρος της Γ' ΚΟΠ αρνείται να παραιτηθεί και θα είναι πρόεδρος εξ' αποστάσεως. Αυτά μόνο στην Γ' ΚΟΠ γίνονται....

Μήπως τελικά μόνο οι εκλογές θα γλυτώσουν τη Γ' ΚΟΠ από τα χειρότερα;

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Γ' ΚΟΠ :

"Το Μονομελές Πρωτοδικείο Κορίνθου με την υπ’ αριθ. 344/2017 απόφασή του απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κατατεθεί από πρώην ιδιωτικό φύλακα θήρας κατά της απόλυσής του από την Ομοσπονδία μας. Το άτομο αυτό δεν έχει, και επίσημα πλέον, καμία εργασιακή σχέση με την Γ΄Κ.Ο.Π.
Η απόφαση αυτή δικαίωσε τους χειρισμούς του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας απέναντι σε αυτό το μείζονος σημασίας θέμα, που ταλάνισε κατά το διάστημα των τελευταίων μηνών όχι μόνο την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου αλλά και όλη την κυνηγετική μας οικογένεια. 
Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος που στάθηκε από την αρχή αρωγός σε αυτήν μας την προσπάθεια καθώς και τους δικηγόρους μας που υπερασπίστηκαν με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο τα συμφέροντα της Ομοσπονδίας μας.
Βεβαίως, όλο αυτό το διάστημα που εμείς εργαζόμασταν αθόρυβα προκειμένου να πράξουμε όσα εκ του θεσμικού μας ρόλου επιβάλλονται και να μην επιτρέψουμε να πληγεί το κύρος των Κυνηγετικών Οργανώσεων αλλά και της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, διάφοροι «καλοθελητές» αλλά και ιστότοποι σχετικοί με τα κυνηγετικά δρώμενα έβριθαν ανακριβειών και λάσπης που εκτόξευαν εναντίον μας, για δήθεν λάθος χειρισμούς κ.τ.λ. Όλοι αυτοί προεξοφλούσαν την ήττα μας σε αυτήν την δικαστική διαμάχη, εκφράζοντας πιθανόν μύχιους πόθους. Περιέργως, ωστόσο, μετά την έκδοση της παραπάνω απόφασης - η οποία σημειωτέον υιοθέτησε το σύνολο σχεδόν των ουσιαστικών ισχυρισμών της Ομοσπονδίας μας - ουδείς εκ των ανωτέρω επέδειξε την ίδια σπουδή, προκειμένου να ενημερώσει το φιλοκυνηγετικό κοινό περί της δικαίωσης μας.
Εν πάσει περιπτώσει, εμείς προτιμήσαμε τον δρόμο της σιωπής και της μεθοδικής δουλειάς, με μοναδικό σκοπό και στόχο την προάσπιση των συμφερόντων της Ομοσπονδίας μας, των μελών της και εν τέλει του ίδιου του κυνηγετικού κόσμου, αφήνοντας τους έξωθεν «κριτές» που βιάστηκαν να προεξοφλήσουν το αποτέλεσμα του παραπάνω δικαστηρίου, να εκτίθενται μόνοι τους και να αποκαλύπτουν την πραγματική τους ταυτότητα και τους «ανιδιοτελείς» τους σκοπούς. 
Εν κατακλείδι για πολλοστή φορά αποδείχθηκε ότι η Ομοσπονδία μας θα είναι αμείλικτη απέναντι σε τέτοιου είδους περιστατικά, τα οποία υποσκάπτουν τα θεμέλια της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και ότι πάντα θα υπηρετούμε την αλήθεια και την διαφάνεια, χωρίς κανενός είδους σκοπιμότητες, διότι η Θηροφυλακή μας ήταν, είναι και θα είναι η κορωνίδα των Κυνηγετικών μας Οργανώσεων."
About the Author
Εικόνα admin

admin

Facebook Comments Box