Υποψηφια ΣΥΡΙΖΑ : «Το κυνήγι είναι μία μορφή πολέμου»

Διαβάστε τι έγραψε στην προσωπική της σελίδα στο facebook η υποφήφια με το ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, Ελεονώρα Ζώτου........Πραγματικά απίστευτη
 
«Το κυνήγι είναι μία μορφή πολέμου» (Γκαίτε)
------------------------------------------------------------------------
…και μάλιστα η χειρότερη όλων, γιατί αυτός που δέχεται την επίθεση (το ζώο) δεν έχει τρόπο να αμυνθεί.
 
Πάνοπλοι, με όπλα τελευταίας τεχνολογίας, με σφαίρες που φτάνουν για ολόκληρο στρατό, με σκύλους που έχουν σχεδόν ξεκάνει από την πείνα και τον εγκλεισμό… 
Μα ναι, είναι οι κυνηγοί που ξεχύνονται σε βουνά και σε λαγκάδια, κάθε χρόνο από Αύγουστο μέχρι Φεβρουάριο και κλέβουν από όλους τους υπόλοιπους πολίτες ένα πολύτιμο αγαθό: την άγρια πανίδα μας. Με τις ευλογίες των κυβερνήσεών μας…
Σχετικά με τα παραμύθια που ξεφουρνίζουν οι ίδιοι, για να δικαιολογήσουν την πράξη τους, δείτε ένα πολύ ωραίο άρθρο στα αγγλικά: http://www.lusttoeter.de/killingforfun/index.html, που με στοιχεία αντικρούει τα εν λόγω «επιχειρήματα». Αν και πιστεύουμε πως κανένας νοήμων άνθρωπος δεν δίνει βάση ούτε για λίγο σε τραγελαφικές φράσεις του στυλ «οι κυνηγοί είναι ρυθμιστές της φύσης»… Και ποιος τους όρισε ως τέτοιους;
Ούτε θα σταθούμε στα ανόητα «οι Οικολόγοι εκτρέφουν λύκους και φίδια και μετά τα παρατάνε στο βουνό». Όχι κύριοι, τα μόνα που «εκτρέφουμε» στα σπίτια μας είναι αγάπη και σεβασμός για όλα τα πλάσματα και απέχθεια για την απρόκλητη και αναίτια βία!
Οι σημαντικότερες από τις προτάσεις που επανειλημμένα έχουν κατατεθεί στις εκάστοτε κυβερνήσεις, από ειδικούς και μη είναι οι παρακάτω:
1. Στόχος μας είναι μακροπρόθεσμα η ολοκληρωτική απαγόρευση του κυνηγιού. Αλλά επειδή κατανοούμε πως αυτή τη στιγμή καμία κυβέρνηση δεν θα αναλάβει το πολιτικό κόστος (εκτός αν είναι κυβέρνηση των Οικολόγων), θα επιμείνουμε τουλάχιστον στα αυτονόητα και πολύ αρχικά βήματα που πρέπει να γίνουν. Τα παρακάτω μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν ΑΜΕΣΑ.
2. Μείωση της κυνηγετικής περιόδου στους 3 μήνες, όπως ισχύει στις περισσότερες πολιτισμένες χώρες.
3. Αυτόματη διακοπή του κυνηγιού όταν και όπου υπάρχουν δυσμενείς για τα ζώα συνθήκες (π.χ. χιόνι, πυρκαγιές, ξηρασία) και για όσο διαρκούν οι επιπτώσεις τους.
4. Απαγόρευση κυνηγιού με σκύλους.
5. Ορισμός συγκεκριμένων περιοχών όπου θα επιτρέπεται το κυνήγι (όπως ήδη γίνεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης), με συγκεκριμένες εισόδους και εξόδους, με αυστηρή αστυνόμευση και πιθανώς καταβολή αντιτίμου από τους κυνηγούς για κάθε ζώο που σκοτώνουν. Δυστυχώς στην Ελλάδα ισχύει το ακριβώς αντίθετο, το κυνήγι επιτρέπεται παντού εκτός ορισμένων περιοχών (κατοικημένες, βιότοποι).
6. Κατάργηση των εκτροφείων θηραμάτων.
7. Αυστηρός έλεγχος των κυνηγετικών όπλων και παράδοσή τους στο Κράτος με το πέρας της κυνηγετικής περιόδου έως την έναρξη της επόμενης.
8. Αυστηροποίηση των νόμων και των ποινών για τους παραβάτες και τους λαθροθήρες. Μεγάλη αύξηση των προστίμων για τους λαθροθήρες. Ακόμη μεγαλύτερες ποινές όταν πρόκειται για απειλούμενα είδη. Οι ποινές να αθροίζονται και όταν φτάνουν σε κάποιο όριο, να επιφέρουν την απαγόρευση κατοχής όπλου και τη φυλάκιση - πέρα από τα αντίστοιχα πρόστιμα, φυσικά. Μετατροπή των κυνηγετικών παραβάσεων που είναι πλημμέλημα σε κακούργημα.
9. Μεγάλη αύξηση του κόστους απόκτησης άδειας, βάσει του πραγματικού κόστους του κυνηγιού για το περιβάλλον.
10. Η Θηροφυλακή να γίνει κρατική και να ανεξαρτητοποιηθεί από τους κυνηγούς (αυτή τη στιγμή ελέγχεται και πληρώνεται από τους κυνηγετικούς συλλόγους!).
Με όραμα να γίνει η χώρα μας ένα ειρηνικό καταφύγιο για όλους τους κατοίκους της!
 
About the Author
Εικόνα admin

admin