Αρχική iHunt.gr Δ. Παντελάκης : Αν δεν προσέξουμε οι αγριόχοιροι θα κυκλοφορούν στους δρόμους όπως οι αγελάδες στην Ινδία

Δ. Παντελάκης : Αν δεν προσέξουμε οι αγριόχοιροι θα κυκλοφορούν στους δρόμους όπως οι αγελάδες στην Ινδία

από iHunt Team
αγριόχοιροι θα κυκλοφορούν στους δρόμους

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Δ. Παντελάκης : Αν δεν προσέξουμε οι αγριόχοιροι θα κυκλοφορούν στους δρόμους όπως οι αγελάδες στην Ινδία

Αναστάτωση προκαλεί στις τοπικές αρχές της Θεσσαλονίκης, η εμφάνιση αγριογούρουνων σε όλο και περισσότερες περιοχές, με τους δημάρχους να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εκδήλωση σοβαρού ατυχήματος, ενώ εκφράζουν ανησυχίες ότι ο πληθυσμός τους θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

SVESTONOF

Μόλις το καλοκαίρι του 2022 στο Κιλκίς, δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, έπειτα από σύγκρουση περιπολικού με αγέλη αγριόχοιρων.

Όπως τόνισε ο κ. Γιάννης Καρτάλης, αντιδήμαρχος καθαριότητας, περιβάλλοντος & ανακύκλωσης Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, έχει συναντήσει επανειλημμένα αγριογούρουνα σε αυλές σπιτιών, με την αύξηση του πληθυσμού τους να ανέρχεται στο 100% από έτος σε έτος.

Σύμφωνα με τον κ. Χρήστο Βλάχο, ομότιμο καθηγητή δασολογίας και φυσικού περιβάλλοντος, “αυτά που βλέπουμε είναι υβρίδια, εμείς έχουμε δημιουργήσει το υβρίδιο, με ανθρωπογενή επίδραση, ενώ πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό και παγκόσμιο φαινόμενο. Υπάρχουν όμως και τα αγριογούρουνα, πρόσθεσε ο κ. Βλάχος, τα οποία έχουν πιο επιθετική διάθεση, χωρίς να σημαίνει ότι και τα υβρίδια είναι πάντα φιλικά στον άνθρωπο, και δεν έχουν καθόλου λίπος στο κρέας τους, σε αντίθεση με αυτά που συναντάμε στις αυλές μας που είναι υπέρβαρα. “Τα δύο είδη διαφέρουν ριζικά μεταξύ τους, ενώ πρέπει να συνηθίσουμε την ύπαρξή τους….Χρειάζεται ολιστική αντιμετώπιση… Η Ρώμη, η Βαρκελώνη και το Βερολίνο πολιορκούνται από χιλιάδες αγριογούρουνα”, κατέληξε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Πως κατάντησε η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ…..

Ο κ. Δημήτρης Παντελάκης, πρόεδρος κυνηγετικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, είπε ότι πρόσφατα αναγκάστηκε να κυνηγήσει αγριόχοιρο στην οδό Πόντου στην Καλαμαριά, πολύ κοντά σε σχολείο. “Μπορούμε ως Κυνηγετικός Σύλλογος να συνεισφέρουμε στη μείωση του πληθυσμού τους, αλλιώς θα κυκλοφορούν στους δρόμους όπως οι αγελάδες στην Ινδία”, επισήμανε ο κ. Παντελάκης.

ERTNEWS


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα