Αρχική iHunt.gr Δ. Σκαρτσή (δασολόγος): Τα δάση του Έβρου θα ξαναγεννηθούν…VIDEO

Δ. Σκαρτσή (δασολόγος): Τα δάση του Έβρου θα ξαναγεννηθούν…VIDEO

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Η μεγαλύτερη καταστροφή στα δάση του Έβρου είναι η απώλεια των ώριμων δέντρων που μπορούσαν να φιλοξενήσουν αρπακτικά πουλιά, δήλωσε στην ΕΡΤ η Δώρα Σκαρτσή, δασολόγος, επικεφαλής της Εταιρείας Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης.

Το δάσος της Δαδιάς δεν είναι παρθένο αλλά ανθρωπογενές, γιατί έχει καεί αρκετές φορές και έχει αναγεννηθεί αλλά και έχει υπερβοσκηθεί, πρόσθεσε η κα Σκαρτσή. Οι γύπες, οι αετοί, τα γεράκια και άλλα αρπακτικά που έχουν φωλιές σε βράχια θα επανέλθουν αλλά αυτά που φώλιαζαν σε δέντρα θα μειωθούν, τόνισε η κα Σκαρτσή. Όλα αυτά τρέφονταν από τις αγροτικές καλλιέργειες, την κτηνοτροφία και την πανίδα της περιοχής, πρόσθεσε.

Το δάσος θα επανέλθει αν δεν το ξανακάψουμε σχετικά γρήγορα. Τα δάση αυτά δεν είχαν ανθρωπογενείς αιτίες καταστροφής μέχρι τώρα, όμως σήμερα που γίνονται πέρασμα μεταναστών αλλάζουν οι καταστάσεις και πλέον είναι σημαντικό στοιχείο για τη διατήρησή τους πλέον η πρόληψη, κατέληξε η κα Σκαρτσή.

Ρεπορτάζ Δ. Σταματάκης -ertnews.gr


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα