Αρχική iHunt.gr Δανία: Drone κυνηγός πυρκαγιών …VIDEO

Δανία: Drone κυνηγός πυρκαγιών …VIDEO

από iHunt Team
Drone κυνηγός πυρκαγιών.

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Η τεχνολογία δημιουργήθηκε το 2018, όταν οι ιδρυτές της startup είδαν τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στην Ελλάδα, τη Σουηδία και την Καλιφόρνια

SVESTONOF
Drone κυνηγός πυρκαγιών

Ψηλά στον ουρανό, αυτό το drone εξοπλισμένο με τεχνητή νοημοσύνη ψάχνει για πυρκαγιές. Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που φέρει αναπτύχθηκε από τη δανική startup Robotto και έχει σχεδιαστεί για να παρακολουθεί τις πυρκαγιές σε πραγματικό χρόνο. Δίνοντας μια καλή εικόνα της πυρκαγιάς στην έναρξη της, το drone αυτό φιλοδοξεί να βοηθά στο να τίθενται υπό έλεγχο οι πυρκαγιές όταν βρίσκονται ακόμα σε αρχικό στάδιο.

«_Συνήθως, όταν οι πυροσβέστες βγαίνουν σε μια πυρκαγιά, βασίζονται σε χάρτες πυρκαγιάς 12 (ωρών) ή ακόμα και στη χειρότερη περίπτωση, σε χάρτες πυρκαγιάς 24 ωρών. Και αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που βγαίνουν σε μια επιχείρηση, πρέπει να κάνουν μια επισκόπηση της κατάστασης, η οποία στη συνέχεια αφήνει πίσω την πραγματική καταπολέμηση της πυρκαγιάς. Και έτσι, στα πολύ πρώιμα στάδια μιας δασικής πυρκαγιάς, αυτές οι πρώτες στιγμές είναι κρίσιμες για να διασφαλίσουμε ότι οι πυρκαγιές δεν βγαίνουν εκτός ελέγχου. Με την τεχνολογία μας, μπορούν να λάβουν μια άμεση επισκόπηση του πού βρίσκεται η φωτιά, πόσο μεγάλη είναι, πού είναι πιο έντονη και στη συνέχεια να διαθέσουν τους πόρους τους_», λέει ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Robotto.

Η τεχνολογία δημιουργήθηκε το 2018, όταν οι ιδρυτές της startup είδαν τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στην Ελλάδα, τη Σουηδία και την Καλιφόρνια.

Το τετρακόπτερο απογειώνεται και πετάει αυτόνομα, επιθεωρώντας μεθοδικά μια προκαθορισμένη περιοχή. Είναι επίσης εξοπλισμένο με μια θερμική κάμερα, η οποία στέλνει δεδομένα σε μια μονάδα επεξεργασίας AI.

Πηγή :euronews.gr


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα