Αρχική iHunt.gr Δασαρχείο Σουφλίου : Πενταετής απαγόρευση στις καμένες εκτάσεις

Δασαρχείο Σουφλίου : Πενταετής απαγόρευση στις καμένες εκτάσεις

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Δασαρχείο Σουφλίου : Πενταετής απαγόρευση στις καμένες εκτάσεις

Με διάταξή του (ΔΑΔ)  το Δασαρχείο Σουφλίου οριοθετεί τις καμένες εκτάσεις στην περιοχή ευθύνης του και απαγορεύει τη θήρα σε αυτές για πέντε χρόνια.

SVESTONOF

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει η ΔΑΔ του Δασαρχείου Σουφλίου :

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΜΕ

τη θήρα για πέντε χρόνια έως και τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου 2028-2029 σε έκταση συνολικού εμβαδού 421.020 στρεμμάτων, στην καμένη περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Σουφλίου.

Τα περιγραφικά όρια ακολουθούν την εξής διαδρομή:

Από την Δυτική έξοδο του Δήμου Σουφλίου στην διασταύρωση εκκλησάκι Άγιος Νεκτάριος ακολουθεί την επαρχιακή οδό, μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Τρύφωνα. Κατευθύνεται ανατολικά μέχρι να συναντήσει την αντιπυρική ζώνη, την οποία ακολουθεί με βόρια κατεύθυνση, μέχρι την άσφαλτο που οδηγεί στο Δ.Δ. Πρωτοκκλησίου.

Συνεχίζει δυτικά την άσφαλτο που οδηγεί στο Δ.Δ Σιδηρούς μέχρι την διασταύρωση που οδηγεί στο Δ.Δ Κοτρωνιάς, ακολουθεί μέχρι την διασταύρωση που οδηγεί στο Πυροφυλάκιο Αντάτεπε και από εκεί στον δεύτερο δασικό δρόμο που συναντάει αριστερά κατευθύνεται μέχρι το φυλάκιο Κοτρωνιάς.

Στη συνέχεια ακολουθεί, με Νοτιοδυτική κατεύθυνση μέχρι να συναντήσει τον κεντρικό δρόμο Κοτρωνιάς Τριών βρύσεων στην διασταύρωση Τσαΐρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : ΦΕΚ : Επιτρέπεται η θήρα του αγριόχοιρου στο Εβρο

Ακολουθεί τον κεντρικό δρόμο Κοτρωνιάς Τριών βρύσεων μέχρι την αντιπυρική «Λυκομάγουλο» και ακλουθεί την αντιπυρική μέχρι στο σημείο «Μπακάλα βρύση».

Συνεχίζει με ανατολική κατεύθυνση μέχρι το χωριό Μουκατέ και από εκεί με νότια κατεύθυνση μέχρι την διασταύρωση Μουκατέ Τριών βρύσεων, συνεχίζει προς τρεις βρύσες και στην συνέχεια κατευθύνεται στην Δασική θέση «Μοτόρι» από τον δασικό δρόμο «Κούτρα».

Με νοτιοδυτική κατεύθυνση ακολουθεί τα όρια της ΚΑΖ Τριών Βρύσεων, μέχρι να συναντήσει τα όρια του Δασαρχείου Σουφλίου και συνεχίζει με Νοτιοανατολική κατεύθυνση τα όρια του Δασαρχείου Σουφλίου μέχρι στο Δ.Δ. Ιτέας στο δασικό δρόμο που οδηγεί στο λατομείο Ιτέας.

Από εκεί κατευθύνεται με βορειοανατολική κατεύθυνση μέχρι τα Νεκροταφεία του Δ.Δ. Λευκίμης, συνεχίζει δεξιά του δρόμου και στην πρώτη αριστερή διασταύρωση κατευθύνεται μέχρι τον ασφαλτόδρομο που οδηγεί στο Δ.Δ. Προβατώνα.

Ακολουθεί τον ασφαλτόδρομο προς Προβατώνα και στο ύψος της ξενοδοχειακής μονάδας «Απολιθωμένο Δάσος» κατευθύνεται αριστερά ακολουθώντας τον δασικό δρόμο μέχρι την αντιπυρική «Μπαλτζά» και από εκεί συνεχίζει την αντιπυρική «Προβατώνα-Μαγκάζι» που καταλήγει στην Εθνική οδό στην νότια έξοδο του Δ.Δ. Λυκόφης.

Συνεχίζει τον επαρχιακό δρόμο με κατεύθυνση προς το Δ.Δ. Δαδιάς και λίγο πριν την είσοδο του χωριού στην θέση «Ρέμα Λεπτοκαρυάς ή Πέτρινο Γεφύρι» κατευθύνεται με βορειοανατολική κατεύθυνση μέχρι τον αγροτικό δρόμο «Κακαλή ποτάμι» στο ύψος του οινοποιείου Αφοί Μπέλλα, συνεχίζει και πάλι με βορειοανατολική κατεύθυνση και καταλήγει στο επαρχιακό περιφερειακό ασφαλτόδρομο «Στραρόπεδο Σουφλίου εκκλησάκι Αγίου Νεκταρίου» όπου είναι και το σημείο εκκίνησης.

Για την υπόλοιπη έκταση της περιοχής ευθύνης του Δασαρχείου Σουφλίου και σύμφωνα με την υπ. Αριθμό ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/102386/3287 05-10-2023 ΦΕΚ β 5890/2023 ισχύουν τα ακόλουθα:

«Κατ εξαίρεση της στ. παραπάνω σχετικής γενικής απαγόρευσης θήρας του Δασαρχείου Σουφλίου επιτρέπεται η θήρα του αγριόχοιρου (Sus scrofa) στις χερσαίες περιοχές του Δασαρχείου Σουφλίου οι οποίες δεν περιλαμβάνονται εντός του περιγράμματος της πρόσφατα καμένης περιοχής.

Η λειτουργία των ομάδων κυνηγών που ενεργούν στο πλαίσιο της υπ’ αρ. 147/21886/25.01.2021 κοινής απόφασης των Υφυπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας – Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπως αυτή τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με την υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/80985/2617/03.08.2022 όμοια κοινή υπουργική απόφαση και ισχύει, καθώς και η λειτουργία των συνεργείων δίωξης αγριόχοιρων και των υβριδίων αυτού, που συγκροτούνται από τις δασικές Υπηρεσίες στο πλαίσιο της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/100124/3310 (Β’ 5228) απόφασης του ΥΠΕΝ, δεν υπόκεινται στους περιορισμούς που τέθηκαν στην υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/87999/2804/25.08.2023 τροποποιητική απόφαση και κατά συνέπεια οι ομάδες κυνηγών και τα συνεργεία δίωξης συνεχίζουν τη δράση τους, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και στο πλαίσιο των κατευθύνσεων των οικείων δασικών υπηρεσιών.».

Κατά τα λοιπά ισχύει η με αριθμ. 456983/31-08-2023 ΔΑΔ: 3/2023 ΑΔΑ:9ΓΚΓ4653Π8-ΙΡΙ Τροποποίηση
Ρυθμιστικής Θήρας του Δασαρχείου μας.

ΩΜΜ04653Π8-5ΔΥ

Κώστας Λουρής για το iHunt.gr


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα