Αρχική iHunt.gr Διάσωση ενός χουχουριστή στη Σάμο από τη θηροφυλακή της Β’ΚΟΑ

Διάσωση ενός χουχουριστή στη Σάμο από τη θηροφυλακή της Β’ΚΟΑ

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Εχθές (20/01/2023) και ώρα 17:15 ο Ομοσπονδιακός θηροφύλακας Ηλίας Τσακουμάκης κινούμενος κατά την υπηρεσία του στην περιοχή Ηραίον Σάμου εντόπισε έναν χουχουριστή (Strix aluco) παγιδευμένο σε συρματόπλεγμα.

SVESTONOF

Ο Χουχουριστής είναι γλαυκόμορφο πτηνό της οικογενείας των Γλαυκιδών, μία από τις κουκουβάγιες που απαντούν και στον ελλαδικό χώρο, με χαρακτηριστική φωνή.

Στην Ελλάδα, απαντά σε δάση φυλλοβόλων, άλση, περιοχές με διάσπαρτα δένδρα, χωριά και πόλεις. Προτιμά τα δάση με γέρικα δένδρα που έχουν κουφάλες για να φωλιάζει ή να κρύβεται.

Ο Θηροφύλακας αφού απεγκλώβισε το τραυματισμένο ζώο και έπειτα από υπόδειξη της ΑΝΙΜΑ (Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής) παραδόθηκε για άμεση φροντίδα στο Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος (Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας) το οποίο έχει τις εγκαταστάσεις του στο νησί.


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα