Αρχική iHunt.gr Διάσωση ενός μπούφου και ενός πελαργού από τη θηροφυλακή της Ζ’ΚΟΘ

Διάσωση ενός μπούφου και ενός πελαργού από τη θηροφυλακή της Ζ’ΚΟΘ

από iHunt Team

demobannerΣτις 18 Μαΐου 2022 ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας Νάκας Δημήτριος, βρήκε στο χωριό Άζωρο, Δ.Δ Ελασσόνας του Νομού Λάρισας, χτυπημένο από ρεύμα έναν πελαργό.

Αμέσως μετέφερε το τραυματισμένο ζώο στο Κτηνιατρείο Pet & Vet Ελασσόνας όπου του δόθηκε η απαραίτητη φροντίδα. Το πόρισμα των εξετάσεων έδειξε ότι ο πελαργός έφερε σπασμένο φτερό και τις τελευταίες δύο (2) εβδομάδες βρίσκεται σε κατάσταση ανάρρωσης, υπό την παρακολούθηση των εξειδικευμένων κτηνιάτρων.

Ευελπιστούμε την επόμενη εβδομάδα εάν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες να καταφέρουμε να απελευθερώσουμε τον πελαργό, στο σημείο όπου βρέθηκε.

Παράλληλα, στις 28 Μαΐου 2022 ο προαναφερόμενος Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας, βρήκε στο χωριό Γαλανόβρυση, Δ.Δ Ελασσόνας του νομού Λάρισας, χτυπημένο στο φτερό έναν μπούφο. Το χτυπημένο ζώο μεταφέρθηκε και αυτό στο κτηνιατρείο Pet & Vet Ελασσόνας, όπου του δόθηκε η απαραίτητη φροντίδα και ήδη έχει απελευθερωθεί στο φυσικό του περιβάλλον.

Για άλλη μία φορά τόσο η Ζ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας & Ν.Σποράδων, όσο και οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες που διαθέτει έδειξαν την εμπειρία και την επαγγελματικότητα που αρμόζει σε αυτές τις περιστάσεις.

Θα θέλαμε όμως να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους κ.κ Ευαγγέλου Δημήτρη και Νταλαμπύρα Ζήση, τους κτηνιάτρους του Pet & Vet Ελασσόνας, που έδωσαν την απαραίτητη φροντίδα στα δύο χτυπημένα ζώα αφιλοκερδώς.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣPrint Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα