Αρχική iHunt.gr Διόνυσος: Ταΐζουν αλεπούδες καθημερινά και τους συμπεριφέρονται σαν κατοικίδια

Διόνυσος: Ταΐζουν αλεπούδες καθημερινά και τους συμπεριφέρονται σαν κατοικίδια

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Πέντε μικρά αλεπουδάκια που εμφανίζονται καθημερινά έξω από τον Διόνυσο τραβούν σαν μαγνήτης τους οδηγούς που σταματούν και περιμένουν για να τα δουν και να τα ταΐσουν. Μάλιστα, η μία αλεπού έχει πάρει το όνομα Λίντα! Οι πέντε αλεπούδες εμφανίζονται κάθε απόγευμα έξω από τον Διόνυσο, στον δρόμο που οδηγεί προς την Εκάλη. Σε βίντεο ακούγεται ένας άνδρας να μιλάει στην αλεπού σαν να είναι… κατοικίδιο λέγοντάς της «Λίντα, έλα κορίτσι μου, έλα εδώ κοπέλα μου, έλα εδώ ομορφούλα μου, έλα εδώ αγάπη μου».

«Είναι πέντε και πρέπει να είναι οικογένεια. Εχουν γίνει φιλικά με τους ανθρώπους. Οποιος περνάει από εκεί τους βάζει νερό και αφήνει ξηρά τροφή. Φτάνουν σε απόσταση ενός εκατοστού, τα χαϊδεύεις στην ουσία» λέει κάτοικος της περιοχής στον ALPHA. «Ενας κύριος έκανε τα βαφτίσια. Τη μία την έβγαλε Λίντα. Ολα έχουν όνομα» συμπληρώνει. «Γίνεται πανικός, έρχονται οικογένειες με παιδάκια και βγάζουν φωτογραφίες. Είναι φιλικά και έχουν εξοικειωθεί με τον κόσμο. Είναι η ευχαρίστηση του παιδιού να βλέπει ένα αλεπουδάκι», σημειώνει.

Παρότι τα αλεπουδάκια φαίνονται φιλικά και εξοικειωμένα αλλά δεν πρέπει να απομακρύνονται από τη φύση τους. «Μία συμβουλή είναι να μην προσπαθεί κάποιος να πιάσει ένα τέτοιο ζώο γιατί παρότι φαίνεται φιλικό μπορεί να δαγκώσει. Να κρατάμε μία απόσταση και να μην παρασυρόμαστε από τα αισθήματα που μας προκαλούν και να τα ταΐζουμε πλουσιοπάροχα. Το να υποστηρίξει κανείς ένα υποσιτισμένο ζώο δεν είναι κακό. Το να δημιουργείς μία κατάσταση που μία ομάδα αλεπούδων θεωρεί πως σε μια περιοχή θα βρίσκει φαγητό χωρίς να κυνηγήσει είναι κακό» λέει η πρόεδρος της ΑΝΙΜΑ Μαρία Γανώτη.

Πηγή : reader.gr


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα