Αρχική iHunt.gr Ε’ ΚΟΗ : Μήνυση για παράνομη θήρας πέρδικας

Ε’ ΚΟΗ : Μήνυση για παράνομη θήρας πέρδικας

από iHunt Team
παράνομη θήρας πέρδικας

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Μηνύσεις από τη θηροφυλακή της Ε’ ΚΟΗ για παράνομη θήρα πέρδικας και για το νόμο περί όπλων.

SVESTONOF

Δύο περιπτώσεις παράνομης άσκησης θήρας και παράβασης άλλων διατάξεων για τη νόμιμη άσκηση της θήρας απασχόλησαν την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου την περασμένη Κυριακή.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ έκανε σήμα στάσης για έλεγχο σε οδηγό Ι.Χ που κινούνταν στην περιοχή «Αυχένας Κατάρας» του Δήμου Μετσόβου.

Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε δίπλα στη θέση του οδηγού του οχήματος ένα κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα) εκτός θήκης, «δεμένο» και έτοιμο προς χρήση, ενώ επιπλέον ήταν και παραποιημένο καθώς διαπιστώθηκε πως έφερε στη θαλάμη του επτά φυσίγγια για τη θήρα τριχωτών θηραμάτων. Το όπλο και τα φυσίγγια κατασχέθηκαν και σε βάρος του κατόχου του ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία.

Παράνομη θήρα πέρδικας

Σε μία δεύτερη περίπτωση στην ίδια περιοχή, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής σε έλεγχο που πραγματοποίησε σε διερχόμενο κυνηγό που ασκούσε θήρα έχοντας μαζί του σκύλο δίωξης, διαπίστωσε πως είχε θηρεύσει ένα άτομο πέρδικας και σε βάρος του ακολουθείται επίσης η προβλεπόμενη διαδικασία για την άσκηση θήρας εκτός κυνηγετικής περιόδου, καθώς το κυνήγι της πέρδικας ξεκινά την 1η Οκτωβρίου.


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα