Αρχική iHunt.gr Είχε στήσει …”συναυλία” για τσίχλες στην Πρέβεζα

Είχε στήσει …”συναυλία” για τσίχλες στην Πρέβεζα

από iHunt Team

demobannerΣτην επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός ατόμου που έκανε χρήση ηχομιμητικής συσκευής κατά τη διάρκεια άσκησης θήρας πτερωτών θηραμάτων, προχώρησε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου. Το περιστατικό σημειώθηκεστη θέση «Κάμπος» της Τ.Κ Καμαρίνας του Δήμου Πρέβεζας.

Κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής κατά τη διενέργεια περιπολίας και κατά τις πρωινές ώρες, εντόπισε ένα άτομο να βρίσκεται στον κυνηγότοπο, κάνοντας χρήση της εν λόγω συσκευής, η οποία βρισκόταν σε πολύ κοντινή απόσταση από τον ίδιο.

Η ηχομιμητική συσκευή, η χρήση της οποίας απαγορεύεται, κατασχέθηκε και σε βάρος του ατόμου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και χρήση αυτής.

Σε ένα δεύτερο περιστατικό των τελευταίων ημερών, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν περιέλθει σε γνώση της υπηρεσίας, εντόπισε σε αγροτική περιοχή στην Τ.Κ Κλειδωνιάς του Δήμου Κόνιτσας, ένα νεκρό αγριόχοιρο που είχε παγιδευτεί σε συρμάτινη θηλιά, που είχε τοποθετηθεί από άγνωστο άτομο.

Το σημείο τέθηκε υπό παρακολούθηση, όμως δεν εμφανίστηκε κανείς για να ελέγξει την παγίδα. Το νεκρό ζώο διαπιστώθηκε πως ήταν ακατάλληλο για βρώση και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία υγειονομικής ταφής. Με τη συνεργασία του Κυνηγετικού Συλλόγου Κόνιτσας έγινε έλεγχος στην ευρύτερη περιοχή και εντοπίστηκαν συνολικά περίπου είκοσι (20) συρμάτινες θηλιές παγίδευσης τριχωτών θηραμάτων, οι οποίες και καταστράφηκαν.

Τέλος, κατά τη διάρκεια περιπολίας και ελέγχου από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ στην περιοχή της Μπαλντούμας Ιωαννίνων, εντοπίστηκε ένα άτομο να ασκεί θήρα, χωρίς όμως να διαθέτει άδεια θήρας.Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα