Αρχική iHunt.gr Eικόνα ντροπιαστική και ασύμβατη με τo κυνήγι ή προβοκάτσια;

Eικόνα ντροπιαστική και ασύμβατη με τo κυνήγι ή προβοκάτσια;

από iHunt Team

demobannerΩς μία ακόμα ευκαιρία να χτυπήσουν το κυνήγι και τους κυνηγούς στο σύνολο τους, αξιοποίησαν οι φιλοζωικές οργανώσεις ένα… κεφάλι αγριόχοιρου που άγνωστοι τοποθέτησαν επιδεικτικά μαζί με το γδαρμένο τομάρι του ζώου, πάνω… σε πινακίδα της Τροχαίας(!), στο Τρίκερι του Πηλίου.

Η προκλητική και αντιαισθητική εικόνα σόκαρε τους διερχόμενους οδηγούς, ενώ το διαδίκτυο πήρε πάλι «φωτιά» με αρνητικά σχόλια και εύκολες γενικεύσεις κατά των κυνηγών…

Με δήλωση – παρέμβαση του, ο πρόεδρος της Δ΄ΚΟΣΕ Ν. Σταθόπουλος, αναφέρει σχετικά με το περιστατικό στο Τρίκερι:

«Και η ενέργεια και η εικόνα είναι ντροπιαστική και ασύμβατη με την κουλτούρα και την ηθική του κυνηγίου.

Αν δεν πρόκειται για μία σκηνοθετημένη «προβοκάτσια», όπως αρκετές φορές έχει συμβεί στο παρελθόν, οι άνθρωποι που το έκαναν δεν αξίζουν ούτε να αυτοαποκαλούνται ως «κυνηγοί», ούτε και να μετέχουν με οποιονδήποτε τρόπο στις συλλογικές οργανώσεις μας.

Στη συνείδηση όσων κυνηγάνε, η πρώτιστη ευθύνη είναι ο σεβασμός που πρέπει να αποδίδεται απέναντι στο θήραμα, ακόμα και όταν αυτό είναι νεκρό.

Αν αυτοί που τοποθέτησαν το κεφάλι του αγριόχοιρου σε κοινή θέα είναι, όντως, κυνηγοί, έκαναν κάτι πολύ χειρότερο από μία αηδιαστική πράξη που θίγει την αισθητική μας και ταυτόχρονα μας εκθέτει.

Παραβίασαν με έναν τρόπο «ανίερο» και προσβλητικό, τους δεσμούς τιμής και σεβασμού που πρέπει να συνδέουν τον κυνηγό με το θήραμά του! ΄
Ντροπή τους…»

Η συντακτική ομάδα του iHunt.gr



Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα