Αρχική iHunt.gr Ειμαι κυνηγος, οχι φονιας

Ειμαι κυνηγος, οχι φονιας

από iHunt Team
hunting

demobanner

  

Είναι αίσθηση μου ότι το κυνήγι δεν είναι άθλημα, στο μέτρο που ένα άθλημα πιο συχνά θεωρείται ως μια οργανωμένη δραστηριότητα που ασκείται για την ψυχαγωγία των συμμετεχόντων και / ή τους θεατές. Το κυνήγι είναι κάτι που πηγαίνει πολύ βαθύτερα από αυτό.

Πολλές φορές καλούμαι να απαντήσω στην ερώτηση γιατί οι κυνηγοί σκοτώνουν, όταν θα μπορούσαν κάλλιστα να καταδιώκουν το θήραμα με μια φωτογραφική μηχανή ή κυάλια, μόνο και μόνο για τη συγκίνηση του να είναι κοντά, με ένα αγριογούρουνο, μια μπεκάτσα, ή κάποιο άλλο θήραμα. Η απάντηση είναι απλή: χωρίς την κάρπωση, δεν υπάρχει το κυνήγι.

Η κάρπωση είναι το αποκορύφωμα του κυνηγιού. Το κυνήγι δεν είναι όπως το ψάρεμα που κάνουν σε διάφορες χώρες, όπου απελευθερώνουν τα ψάρια μόλις τα πιάσουν. Στο κυνήγι όταν πατηθεί η σκανδάλη, δυστυχώς, δεν υπάρχει επιστροφή. Ναι, είναι πολύ μεγάλη ευχαρίστηση να γίνεσαι ένα στο δάσος με τα ζώα. Ναι, είναι πολύ μεγάλη ευχαρίστηση να ιχνηλατείς ένα αγριογούρουνο χωρίς να σε αντιληφθεί. Αλλά τη κάρπωση ολοκληρώνει ένα κυνήγι. Χωρίς την κάρπωση μένει ένα ανεκλπείρωτο όνειρο.Μια από τις αγαπημένες μου φράσεις σχετικά με αυτό είναι η εξής: “Ο κυνηγός δεν κυνηγάει για να σκοτώσει, ο κυνηγός σκοτώνει για να έχει να κυνηγήσει.” Εμείς κυνηγούμε για τη συγκίνηση του κυνηγιού, και την εκστατική ειρήνη που έρχεται με το να είμαστε εκεί έξω προσπαθώντας να κερδίσουμε ένα άγριο ζώο στο δικό του περιβάλλον. Όταν η ευκαιρία έρχεται τελικά, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Θα πατήσουμε τη σκανδάλη.

Για εκείνους που δεν κυνηγούν και δεν καταλαβαίνουν γιατί το κάνουμε, και μας ρωτάνε γιατί σκοτώνουμε αντί να αγοράζουμε το κρέας θα τους απαντήσω : “Για τον ίδιο λόγο, που πολλοί άνθρωποι καλλιεργούν λαχανικά στις αυλές τους αντί να τα αγοράζουν από τον μανάβη… Για τον ίδιο λόγο που ερασιτέχνες μουσικοί παίζουν μουσική αντί να αγοράσουν το cd… για τους ίδιους τους λόγους που κάποιοι ζωγραφίζουν ή σχεδιάζουν, αντί να αγοράζουν τους πίνακες κάποιου άλλου … για τον ίδιο λόγο, που πολλοί προτιμούν να φωτογραφίζουν από το να αγοράζουν ένα βιβλίο με φωτογραφίες. Επίσης, το κρέας του λαγού είναι πιο υγιεινό από το μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας.

Αν υπάρχει ένα πράγμα που σιχαίνομαι είναι ένας δολοφόνος,  που δηλώνει κυνηγός και αγοράζει ένα όπλο, βγαίνει στο βουνό και σκοτώνει ότι περνάει από μπροστά του. Όποιος δεν σέβεται τους κανόνες που διέπουν το κυνήγι δεν θεωρείται κυνηγός και φυσικά όποιος κρατάει ένα τουφέκι δεν είναι απαραίτητα κυνηγός. Εξάλλου, όταν είπαν στον αείμνηστο κ.Μπασουράκο ότι επειδή υπάρχει μεγάλη λαθροθηρία σε κάποιο τόπο πρέπει να απαγορευτεί το κυνήγι είπε: “Δηλαδή όπου υπάρχει λαθρεμπόριο πρέπει να απαγορευτεί το εμπόριο;”.Όλοι οι αληθινοί κυνηγοί δεν σκοτώνουν γιατί είναι αιμοδιψείς, και δεν σκοτώνουν ότι βλέπουν.

Η θανάτωση δεν είναι η αυτοσκοπός για το κυνήγι, αλλά δεν μπορεί να αφαιρεθεί από την εξίσωση.

Ο iHunterPrint Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα