Αρχική iHunt.gr Έλεγχος των κορακοειδών : Ένα κουτί φυσίγγια για 10 ζεύγη θηρευμένων κορακοειδών

Έλεγχος των κορακοειδών : Ένα κουτί φυσίγγια για 10 ζεύγη θηρευμένων κορακοειδών

Για την περίοδο 2023-2024

από iHunt Team
Έλεγχος των κορακοειδων

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Έλεγχος  των κορακοειδών από τον Κ.Σ. Λήμνου. Η αύξηση του πληθυσμού ορισμένων ειδών επηρεάζει τόσο τα άλλα είδη όσο και τον άνθρωπο.

SVESTONOF

Κάποια από αυτά ανήκουν στα Κορακοειδή (Corvidae). Η προσαρμοστικότητα τους σε πολλά είδη οικοτόπων και σε ανθρωπογενή περιβάλλοντα έχει ως αποτέλεσμα την αυξητική τάση του πληθυσμού τους.

Έλεγχος των κορακοειδών

Τα κορακοειδή προκαλούν θνησιμότητα σε είδη της άγριας πανίδας, καταστρέφουν αυγά και θανατώνουν νεοσσούς άλλων ειδών. Γενικά, η τάση της αρπακτικότητας είναι ανάλογη με το μέγεθος του πληθυσμού τους κάτι που γίνεται αντιληπτό στο νησί αφού πέρα από τις προαναφερθείσες επιπτώσεις υπάρχουν απώλειες και στον πρωτογενή τομέα παραγωγής του νησιού (γεωργική παραγωγή, πτηνοτροφεία).

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Κ.Σ. Λήμνου υλοποιεί το πρόγραμμα ελέγχου του πληθυσμού των κορακοειδών.

Για τους λόγους αυτούς το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ενημερώνει τα μέλη του ότι με την έναρξη της Κυνηγετικής σεζόν , η παραλαβή των ποδιών από την καταπολέμηση των κορακοειδών θα πραγματοποιείτε στα γραφεία του συλλόγου κατά τις ημέρες

  • Τετάρτη 18 Οκτωβρίου,
  • Τετάρτη 1, 15 και 29 Νοεμβρίου
  • Τετάρτη 6 και 20 Δεκεμβρίου
    Και ώρες 19:00 εως 20:00

Για Ιαν & Φεβ 24 θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

Για κάθε 10 ζεύγη ποδιών θηρευμένων κορακοειδών θα δίνεται ένα κουτί φυσίγγια έως και την λήξη της περιόδου (ή μέχρι εξαντλήσεως των φυσιγγίων).


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα