Αρχική iHunt.gr Ελληνική εταιρεία Ερπετολόγων Κρήτης: Πιθανή ελευθέρωση lizard monitor στην Κρεμαστή της Ρόδου

Ελληνική εταιρεία Ερπετολόγων Κρήτης: Πιθανή ελευθέρωση lizard monitor στην Κρεμαστή της Ρόδου

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Στην Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου μίλησε σήμερα το πρωί ο υπεύθυνος της Ελληνικής εταιρείας Ερπετολόγων στην Κρήτη σχετικά με τις αναφορές μεγάλου ερπετού στον ποταμό της Κρεμαστής.

Ζητήσαμε από ειδικό ερπετολόγο της εταιρείας να μας πεί τι μπορεί να συμβαίνει στο ποτάμι της Κρεμαστής.

Η Πρώτη Έκδοση Δωδεκάνησου ήταν και εκείνη που έφερε πρώτη το περίεργο αυτό γεγονός στο φως της Δημοσιότητας.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πριν από δύο χρόνια έγινε σύλληψη Δωδεκανήσιου ο οποίος είχε στην κατοχή του παπαγάλους σπάνιου είδους και 2 κροκόδειλους. Την είδηση είχε φέρει τότε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Δημοκρατική.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μάλλον δεν επρόκειτο για κροκόδειλο αλλά lizard monitor. Καταλήγουμε μάλλον στο συμπέρασμα αυτό, διότι ο κροκόδειλος δεν είναι τόσο ταχύτατος όπως οι καταγγελίες αναφέρουν.Μας μιλάνε δηλαδή για ένα ερπετό πολύ ταχύτατο. Άρα θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για lizard monitor.

Αν επρόκειτο για lizard monitor δεν θα βρεθεί ποτέ. Είναι πανέξυπνο ζώο. Και η τακτική δόλωσης του είναι πολύ συγκεκριμένη για να πιαστεί. Μπορεί οι ειδικοί να ψάχνουν μέρες στο ποτάμι και να μην το δουν ποτέ και όταν φύγουν να γίνουν και άλλες αναφορές εμφάνισης του.

Συνήθως δεν επιτίθεται σε ανθρώπους αλλά τρέφεται μόνο με ζώα. Για παράδειγμα κότες. Στην περιοχή προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για επιθέσεις σε κοτέτσια. Είναι όμως περίεργο, διότι το συγκεκριμένο είδος δεν επιτίθεται στον άνθρωπο τον φοβάται ενώ εδώ έχουμε αναφορές για επιθέσεις.

Από την άλλη βέβαια οι αναφορές που έχουν γίνει για επιθέσεις είναι πάντα βραδυνές ώρες. Το lizard monitor είναι ζώο το οποίο εμφανίζετε την ημέρα.

Δεν μπορούμε να πούμε κάτι με σιγουριά ακόμα.

Προφανώς το ζώο είναι σε σύγχυση και προσπαθεί να προσαρμοστεί.

Το ζώο αυτό δεν μπορεί να έχει έρθει μόνο του στο νησί. Κάποιος το έχει φέρει παράνομα από την Αφρική. Τώρα το άφησε ελεύθερο; του έφυγε; κανείς δεν μπορεί να ξέρει.

Τι ανέφερε στην Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ευστρατίου

Έχω δεχτεί καταγγελίες για την εμφάνιση ενός ζώου γύρω στο ένα – ενάμιση μέτρο. Μου λένε για ένα ζώο με περίεργη ουρά. Από την περιγραφή κατάλαβα ότι επρόκειτο πιθανόν για κροκόδειλο. Επειδή υπάρχουν και αυτοί που μπορεί να φιλοξενούσαν ζώα όπως ένας κροκόδειλος και να το πέταξαν στην περιοχή, έδωσα εντολή η περιοχή να ελεγχθεί διεξοδικά σε όλο το μήκος του ποταμού προκειμένου να δούμε αν υπάρχει κάτι εκεί.

Μπορεί να μην υπάρχει και τίποτα απολύτως . Η έρευνα θα δείξει. Αν διαπιστωθούν ευρήματα θα καλεστούν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και με σεβασμό σε ότι αυτό είναι θα απομακρυνθεί.

Μέχρι να διαπιστωθεί η ύπαρξη του συνιστώ στους πάντες να προσέχουν.

Στην σημερινή πρωινή έρευνα δεν βρέθηκε κάτι. Σύμφωνα πάντα με δικές μας πληροφορίες τα ζώα πιθανότατα να είναι δύο. Το ένα βρίσκετε στον βιολογικό της Κρεμαστής στην Περιοχή Λειβάδα όπου εντοπίστηκε από το συνεργείο που εργαζότανε εκεί ( ΑΦΟΙ ΚΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ ΡΟΔΟ) και λίγο παραπάνω στην ανηφόρα πρέπει να βρίσκετε το δεύτερο.

Η Δασονομία Ρόδου δεν διαθέτει όπως μας ενημέρωσαν ειδικό ερπετολόγο.

Τι είναι το lizard monitor

Ας δούμε τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας

Ο κ. Στάθης μιλώντας στην Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου αναφέρει:

Βράδυ περνούσα από τον ποταμό της Κρεμαστής με κατεύθυνση στο σπίτι μου, από τα καλάμια ακούγονταν περίεργοι θόρυβοι και ένα αλλόκοτο πράγμα πέρασε στην απέναντι μεριά του Δρόμου πολύ γρήγορα χτυπώντας επάνω στο αυτοκίνητο μου.Έμοιαζε παρά πολύ με κροκόδειλο. Ήταν τουλάχιστον 1,5 μέτρο. Πανικοβλήθηκα και έφυγα.

Είμαστε ένας λαός που το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι πως θα κοροϊδέψουμε και πως θα λοιδορήσουμε κάποιον ο οποίος βίωσε μια τέτοια επίθεση. Είναι γελοίο αυτό που βλέπω στο διαδίκτυο.Σας παρακαλώ να μην γίνουν γνωστά τα στοιχεία μου. Δέχτηκα αυτή την επίθεση και προσπαθώ να συνέλθω. Έχω παιδιά που πάνε σε σχολείο και ο κάθε ανεγκέφαλος λέει το μακρύ και το κοντό του.

Ώς όφειλα κατήγγειλα το περιστατικό. Τις ευθύνες τις έχουν οι αρμόδιοι.

Το συνεργείο της εταιρείας Αφοί Κατσουράκη εργαζόταν στον ποταμό και όπως δήλωσε στην Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου είδε στο νερό μία μεγάλη πράσινη ουρά, η οποία χτύπησε με δύναμη επάνω στο νερό και χάθηκε, ήταν πάρα πολύ γρήγορο.

Τέλος η επώνυμη καταγγελία του κ. Φραζή Ράκη Μαχαιρά που επώνυμα περιγράφει αυτό που βιώσε

356412610 857477789054248 7113698135046974245 n


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα