Αρχική iHunt.gr Εμπλουτισμός βιοτόπων από την Ζ’ ΚΟΘ

Εμπλουτισμός βιοτόπων από την Ζ’ ΚΟΘ

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο εμπλουτισμός βιοτόπων με θηράματα σε όλη την περιφέρεια της Θεσσαλίας. Φέτος από το επιστημονικό προσωπικό της Ομοσπονδίας εκπονήθηκαν 30 μελέτες εμπλουτισμού θηραμάτων.

Ειδικότερα σήμερα , απελευθερώθηκαν 600 άτομα ορεινής και πεδινής πέρδικας , οι οποίες προέρχονται από το εκτροφείο του Κ.Σ. Βόλου. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επισημάνω την αγαστή συνεργασία μεταξύ της Ομοσπονδίας και των Κυνηγετικών Συλλόγων για την εύρυθμη λειτουργία του εκτροφείου.

Η Ζ΄Κ.Ο.Θ. έχει αναλάβει εξολοκλήρου τη χρηματοδότηση του εκτροφείου και ευελπιστούμε ότι με την εμπειρία και την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε όλα αυτά τα χρόνια η αναπαραγωγική διαδικασία θα αποφέρει μεγαλύτερο αριθμό νεοσσών.

IMG 2440

Βέβαια σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν αλλά και του δυσάρεστου γεγονότος της πυρκαγιάς που συνέβη λίγα μόλις μέτρα από το εκτροφείο είχαμε πολλές απώλειες πουλιών.

Σε παγκόσμια κλίμακα η απελευθέρωση θηραμάτων αποτελεί ουσιώδες μέτρο, για τη διατήρηση των πληθυσμών σε επίπεδα τέτοια ώστε να ανταποκρίνονται επαρκώς στην κάρπωση, αλλά και για τον εμπλουτισμό περιοχών με επιθυμητά θηραματικά είδη. Γι’αυτό το λόγο βρίσκονται κάθε χρόνο στην πρώτη θέση των φιλοθηραματικών δράσεων της Ομοσπονδίας .

IMG 4536

Τέλος θα ήταν παράλειψή μου να μην συγχαρώ το Διοικητικό Συμβούλιο του Κ.Σ. Βόλου και ειδικότερα τον κ. Καραγιώργο Γιώργο και τον κ. Σταμόπουλο Παναγιώτη για την αμέριστη και συνεχή παρουσία τους στο εκτροφείο.


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα