Αρχική iHunt.gr Εντυπωσιακές αγριόγατες και υβρίδια στη λίμνη Κάρλα

Εντυπωσιακές αγριόγατες και υβρίδια στη λίμνη Κάρλα

από iHunt Team

demobannerΗ γνήσια αγριόγατα, αλλά και υβρίδια αυτής, που προκύπτουν από μίξη αγριόγατας και οικόσιτης γάτας κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα στην Κάρλα.

Η νεοσύστατη λίμνη φαίνεται ότι αποτελεί πόλο έλξης για πολλά σπάνια είδη ζώων, τα οποία οι άνθρωποι δε μπορούν να συναντήσουν στο καθημερινό τους περιβάλλον και αποτελούν “κόσμημα” για την περιοχή.

«Έχω δει σε διαφορετικά μεγέθη, πιο άγριες,απόμακρες αλλά και πιο περίεργες με το φακό! Αυτό ίσως εξηγείται από το πόσο πίσω γενεαλογικά ξεκινάει ο γενετικός υβριδισμός! Ωστόσο πάντα μεταφέρω τις πληροφορίες σε πιο ειδικούς βιολόγους πεδίου και ερευνητές! Το σίγουρο είναι ότι παραμένουν δεινοί θηρευτές της Λίμνης και ξεχωριστό φωτογραφικό θέμα για μένα» λέει στο TheNewspaper.gr ο φωτογράφος Αλέξανδρος Οικονομίδης, ο οποίος απαθανατίζει συστηματικά εδώ και χρόνια τη ζωή στη λίμνη.

Πηγή :https://www.thenewspaper.gr/Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα