Αρχική iHunt.gr Εορδαία : Ακόμη ένα λαγόσκυλο έπεσε θύμα των λύκων

Εορδαία : Ακόμη ένα λαγόσκυλο έπεσε θύμα των λύκων

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο σημειώθηκε την Κυριακή 10/07/22 στο Καρυοχώρι Εορδαίας κατά την διάρκεια άοπλης εκπαιδευτικής εξόδου. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Κωνσταντίνο Κουτσαμάνη να θρηνήσει τον αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!

SVESTONOF

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Αυγή 3 χρονών, την οποία έβγαλε ο Κωσταντίνος για ξεμούδιασμα και τρέξιμο το πρωινό της Κυριακής 10/07/22 στο Καρυοχώρι Εορδαίας ψηλά στα παρχάρια.

viber image 2022 07 12 14 44 25 084 e1657643276333

Ο Κωνσταντίνος εξηγεί την άσχημη και επικίνδυνη εμπειρία του : ” Ήταν γύρω στις 09.00 αμέσως μετά το σήκωμα του λαγού, όταν την έπεσαν στην σκυλίτσα μου, μας την είχαν στημένη, μας περίμεναν. Άκουσα τσιρίδες και ουρλιαχτά πόνου από πολύ κοντά και αμέσως έτρεξα προς τα εκεί. Τους είδα ήταν 3 μεγάλοι λύκοι, οι 2 κρατούσαν την Αυγή ο ένας από το λαιμό και ο άλλος από την ράχη και ο τρίτος προσπαθούσε να δαγκώσει στην κοιλιά. Άρχισα να φωνάζω και να ουρλιάζω και αντί να φοβηθούν και να την παρατήσουν να φύγουν, συνέχισαν να την τραβάνε και να την κουβαλάνε για άλλα 400 μέτρα με εμένα από πίσω τους να φωνάζω και να τους κυνηγάω. Στο τέλος και έπειτα από πολλές αγριοφωνάρες και πολλές πέτρες την άφησαν, αλλά πλέον ήταν ήδη πολύ αργά…”

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα