Αρχική iHunt.gr «Επιδρομή» μινκ στην Καστοριά

«Επιδρομή» μινκ στην Καστοριά

Περιφέρονται στους δρόμους, εισβάλλουν σε αυλές

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Το πρόσφατο φαινόμενο της παρουσίας άγριων ζώων στις αστικές περιοχές έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις σχετικά με το γιατί ορισμένα είδη δεν διστάζουν να εισβάλουν στις αυλές των σπιτιών.
Πονοκέφαλο στους κατοίκους της Καστοριάς έχει προκαλέσει η παρουσία μινκ στην πόλη. Τα ζώα περιφέρονται στους δρόμους, εισβάλλουν σε αυλές και συχνά εντοπίζονται στις ταράτσες να αναζητούν θήραμα.

Το πρόβλημα ξεκίνησε το 2010 όταν απελευθερώθηκαν από ακτιβιστές περίπου 50.000 αμερικανικά μινκ στις περιοχές της Κοζάνης και της Καστοριάς.

Το 2019 καταρτίστηκε ένα πρόγραμμα αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να περιοριστεί το πρόβλημα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

«Εχουν διώξει άλλα είδη ζώων»

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, αντιπρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής Καστοριάς μίλησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA για το ζήτημα που έχει προκύψει.

«Τα μινκ είναι σαρκοφάγα. Εντοπίζονται γύρω από την λίμνη της Καστοριάς. Εντοπίσαμε από χρόνια το πρόβλημα που θα δημιουργούσε η ενέργεια αυτή. Μετά από δέκα χρόνια έχουν γίνει ένα με το περιβάλλον κι έχουν διώξει άλλα είδη ζώων που ήταν ανταγωνιστικά προς αυτά διαταράσσοντας την πανίδα».

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ακόμα και η Ευρωπαϊκή Ένωση δαπανά εκατομμύρια ευρώ προς αντιμετώπιση αυτού το ζητήματος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξήγησε ότι τα μινκ θεωρούνται άγρια ζώα. Μάλιστα αν κάποιο έρθει κοντά σε άνθρωπο κινείται επιθετικά.


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα