Αρχική iHunt.gr Επικηρύχθηκαν οι φάσσες στην επαρχία Lot-et-Garonne της Γαλλίας

Επικηρύχθηκαν οι φάσσες στην επαρχία Lot-et-Garonne της Γαλλίας

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Έλλειψη ηλιέλαιου: επιτρέπεται το κυνήγι της φάσσας στο Lot-et-Garonne για την προστασία των χωραφιών

SVESTONOF

Οι φάσσες, οι οποίες εγκαθίστανται στα νοτιοδυτικά, αγαπούν τους ηλίανθους. Για την προστασία των καλλιεργειών, η νομαρχία Lot-et-Garonne εξουσιοδότησε την κυνηγετική ομοσπονδία του διαμερίσματος να θηρεύσει φάσσες σε χωράφια που έχουν υποστεί ζημιές.Μέχρι το τέλος Ιουλίου, οι καλλιεργητές ηλίανθου στο Lot-et-Garonne, όπως ο Olivier Delsanto, ο οποίος ζει κοντά στο Agen, έχουν την άδεια να πυροβολούν φάσσες στα κατεστραμμένα αγροτεμάχια.

AKKNRUECNZHFJCOKGQ5D7WIAE4

Φέτος ο Olivier Delsanto, αγρότης στην Beauville, νότια του Agen (Lot-et-Garonne) και κυνηγός, χρησιμοποίησε όλα τα μέσα που είχε στη διάθεσή του για να διατηρήσει τα χωράφια του μεηλίανθους. “Κατά τη στιγμή της σποράς, όταν ο σπόρος δεν έχει ακόμη αναδυθεί, ο ηλίανθος είναι πιο ευάλωτος. Μέσα σε τρεις ημέρες, πενήντα φάσσες μπορούν να ρημάξουν ένα χωράφι 70 στρεμμάτων”, λέει ο αγρότης, ο οποίος έχει ήδη δοκιμάσει τα πάντα για να τις κρατήσει μακριά: “Οι χαρταετοί, τα ομοιώματα και τα κανονάκια θορύβου ήταν το μόνο που απέμενε, αλλά θα κόστιζαν 7 με 300 ευρώ το κομμάτι”, λέει.

cache 1500x3000 Analog medium 637379 96232 912019 e1655362325668

Απομάκρυνση των πτηνών αντί της θανάτωσής τους

Τι διακυβεύεται; “Οι φάσσες γίνονται όλο και πιο καθιστικές λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη”, εξηγεί ο François Gaignault, της 47ης Κυνηγετικής Ομοσπονδίας. Κάθε χρόνο, λόγω των ζημιών, το 6% των καλλιεργειών ηλίανθου πρέπει να ξανασπείρεται στα νοτιοδυτικά, όπου παράγεται το ένα τέταρτο του γαλλικού ηλίανθου. “Πρέπει να πληρώσουμε ξανά για τα λιόσπορα, να ξαναδουλέψουμε τα χωράφια και να χάσουμε αποδόσεις, παρόλο που υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ηλιέλαιο από την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία”, λέει ο Christophe Vogrincic, από το τεχνικό ινστιτούτο Terres Innovia.

%CF%86%CE%B1%CC%81%CF%83%CE%B5%CF%82.. 1

Μέχρι το τέλος Ιουλίου, μια άδεια της νομαρχίας Lot-et-Garonne επιτρέπει στους αγρότες να καλούν την κυνηγετική ομοσπονδία να επέμβει στα χωράφια. “Μόνο οι κυνηγοί από την κοινότητα μπορούν να πυροβολούν, η ιδέα δεν είναι να σκοτώσουν τα πουλιά, αλλά να τα τρομάξουν”, λέει η ομοσπονδία. Η νομαρχία των Πυρηναίων-Ατλαντικών μόλις χαρακτήρισε το περιστέρι ως επιβλαβές. Η διαταγή θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου.

Πηγή :https://www.leparisien.fr/


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα