Αρχική iHunt.gr Έσπασε την σπονδυλική του στήλη σε άλμα με F150 Raptor…VIDEO

Έσπασε την σπονδυλική του στήλη σε άλμα με F150 Raptor…VIDEO

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Όσοι θέλουν να μιμηθούν τους ήρωες τους από τους αγώνες, καλό θα ήταν να γνωρίζουν ότι ακόμα και αν το αυτοκίνητο αντέξει, δεν είναι το ίδιο σίγουρο ότι θα τα καταφέρει και το σώμα τους.

SVESTONOF

Το άλμα με ένα αυτοκίνητο είναι μία εντυπωσιακή διαδικασία, ιδίως αν γίνεται σε ελεγχόμενο χώρο και με ασφαλή τρόπο. Το όχημα βέβαια ταλαιπωρείται αρκετά και μπορεί να υπάρχουν σοβαρές μηχανικές βλάβες. Παράλληλα όμως υπάρχει και σημαντική καταπόνηση του οδηγού, ιδίως αν η προσγείωση είναι άτσαλη ή με λάθος τρόπο.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όλα δείχνουν να έχουν προβλεφθεί σωστά. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιείται είναι ένα Ford F150 Raptor το οποίο εξ αρχής έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την αντοχή σε δύσκολες συνθήκες ακόμα και για συμμετοχή σε Rally Raid.

Η παρέα που έχει μαζευτεί με τρία ακόμα F150 κάνουν τα περάσματά τους μέσα σε μία χωμάτινη πίστα. Και εξαντλούν τα όρια του αμερικάνικου Raptor το οποίο περνάει για πλάκα και για αρκετές φορές το συγκεκριμένο άλμα.

Σε ένα από τα περάσματα, ο οδηγός αποφάσισε να πιέσει λίγο παραπάνω. Και σήκωσε στον αέρα το Raptor με ταχύτητα κοντά στα 100 χλμ/ώρα. Η προσγείωση όμως ήταν μάλλον λάθος, καθώς το τεράστιο pick-up έσκασε στο έδαφος με τους τέσσερις τροχούς ταυτόχρονα.

Το αυτοκίνητο άντεξε για πολλοστή φορά τις τεράστιες δυνάμεις που αναπτύσσονται στις αναρτήσεις και στο πλαίσιο. Αυτό όμως που δεν άντεξε ήταν η σπονδυλική στήλη του οδηγού, ο οποίος έφυγε από το σημείο για το νοσοκομείο. Εκεί διαπιστώθηκε ότι ένας σπόνδυλος είχε ραγίσει σε τρία κομμάτια.

Ένας ακόμα οδηγός από την παρέα είχε και αυτός αντίστοιχη εμπειρία, όμως δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί, έχοντας απλά πόνους στη μέση για αρκετές ημέρες.

Το ηθικό συμπέρασμα; Μπορεί το αυτοκίνητό σας να αντέχει τέτοιες κακουχίες, δεν είναι σίγουρο ότι το ίδιο θα κάνει και το σώμα σας. Ή αλλιώς, τα “μεταξωτά” άλματα θέλουν και επιδέξια οσφυϊκή χώρα.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει ένα όριο στο τι μπορεί να αντέξει ένα αυτοκίνητο. Και ακόμα ένα πιο επώδυνο όριο για το πόσα μπορεί να αντέξει η σπονδυλική στήλη του οδηγού. Για το όριο της ανθρώπινης ανοησίας τα έχει πει ο Αϊνστάιν.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caz (@sezac80)


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα