Αρχική iHunt.gr Εύβοια: Επέλαση των αγριογούρουνων – Ρήμαξαν περιβόλια στην Κύμη

Εύβοια: Επέλαση των αγριογούρουνων – Ρήμαξαν περιβόλια στην Κύμη

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Τα αγριογούρουνα έχουν αποτελέσει πλέον πάρα πολύ μεγάλη και ανησυχητική πληγή στην Κύμη Εύβοιας

Την απόγνωση τους εκφράζουν κάτοικοι στην Εύβοια εξαιτίας σοβαρών καταστροφών που παρατηρούνται από επέλαση… αγριογούρουνων στο νησί.

Όπως αναφέρουν, η αύξηση στον πληθυσμό τους σε συνδυασμό με την αδυναμία τους να εντοπίσουν τροφή αλλά και την μειωμένη κίνηση πολιτών σε κεντρικούς δρόμους, εξαιτίας της πανδημίας, τα τελευταία χρόνια έχει ως αποτέλεσμα η εμφάνιση τους σε κατοικημένες περιοχές αλλά και οι ζημιές που προκαλούν σε περιβόλια συνακόλουθα, να είναι πλέον καθημερινότητα.

Όπως αναφέρει ενδεικτικά πολίτης του νησιού στο evima.gr, τα αγριογούρουνα κατάντησαν πλέον πάρα πολύ μεγάλη και ανησυχητική πληγή.

«Κυκλοφορούν νύχτα κατά κοπάδια και δεν αφήνουν τίποτε όρθιο. Από ότι φαίνεται οι καλλιέργειες δεν έχουν μέλλον. Όσο παραμένουν τα αγριογούρουνα ανενόχλητα σε λίγο η κατάσταση θα πάρει επικίνδυνες διαστάσεις ακόμη και για τους ανθρώπους και ιδιαίτερα με τα χιόνια, που δεν θα βρίσκουν τροφή» τονίζει χαρακτηριστικά.

Πηγή: evima.gr


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα