Αρχική iHunt.gr FACE : Στόχος μας μια Ευρώπη πλούσια σε βιοποικιλότητα και ευκαιρίες για κυνήγι

FACE : Στόχος μας μια Ευρώπη πλούσια σε βιοποικιλότητα και ευκαιρίες για κυνήγι

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Στην 45η επέτειο της FACE, οι επικεφαλής των κυνηγετικών οργανώσεων της Ευρώπης – που εκπροσωπούν πάνω από 7 εκατομμύρια κυνηγούς – συγκεντρώθηκαν στις Βρυξέλλες για τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης. Ένας από τους βασικούς φακέλους ήταν η στρατηγική της FACE για το 2027. Στις εργασίες αυτές συμμετέχει και η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος που εκπροσωπείται από τον Πρόεδρό της κ. Γιώργο Αραμπατζή.

Η στρατηγική, η οποία βασίζεται σε 11 μήνες σκληρής δουλειάς που αποτελούνταν από τις εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου, των μελών της FACE, και εξωτερικές συνεντεύξεις με βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς, καθορίζει μια φιλόδοξη στρατηγική που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο τριών στρατηγικών πυλώνων: FACE, Κυνήγι & Διαχείριση και Κοινωνία.

Μιλώντας εκ μέρους της στρατηγικής, ο πρόεδρος της FACE, Torbjörn Larsson, δήλωσε « Τα μέλη της FACE είναι εξαιρετικά υπερήφανα μετά την υιοθέτηση αυτής της στρατηγικής. Όταν συνεργαστούμε, θα κάνουμε μεγάλη διαφορά στην επίτευξη του νέου μας οράματος: Μια Ευρώπη πλούσια σε βιοποικιλότητα και ευκαιρίες για κυνήγι. Το ταξίδι θα είναι συναρπαστικό και απαιτητικό, αλλά και πολύ ικανοποιητικό, κάνοντας τη φωνή των κυνηγών της Ευρώπης πιο αποτελεσματική στις Βρυξέλλες

Η Ευρωπαϊκή Εκστρατεία Κυνηγών αποτέλεσε επίσης βασικό θέμα της συνέλευσης. Τους τελευταίους μήνες η FACE, μαζί με τα μέλη της, έχουν συγκεντρώσει σχεδόν 200.000 υπογραφές (όταν συμπεριλαμβάνονται και οι έντυπες υπογραφές). Η εκστρατεία αυτή (#signforhunting) έχει ως στόχο να εξασφαλίσει ένα ισχυρό μέλλον για το κυνήγι και μια Ευρώπη πλούσια σε βιοποικιλότητα.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η FACE; Η FACE ιδρύθηκε το 1977 και εκπροσωπεί τα συμφέροντα των 7 εκατομμυρίων κυνηγών της Ευρώπης ως διεθνής μη κερδοσκοπική μη κυβερνητική οργάνωση. Αυτό καθιστά τη FACE το μεγαλύτερο δημοκρατικά αντιπροσωπευτικό όργανο των κυνηγών στον κόσμο και πιθανώς μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Η FACE αποτελείται από τα μέλη της: εθνικές ενώσεις κυνηγών από 37 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ-27. Η FACE έχει επίσης 7 συνδεδεμένα μέλη και έχει τη γραμματεία της στις Βρυξέλλες. Η FACE συνεργάζεται με τους εταίρους της σε μια σειρά θεμάτων που σχετίζονται με το κυνήγι, από διεθνείς συμφωνίες διατήρησης μέχρι τοπικά ζητήματα εφαρμογής με στόχο τη διατήρηση του κυνηγιού σε ολόκληρη την Ευρώπη.


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα