Αρχική iHunt.gr Φόλες με υδροκυάνιο στο Ξεροβούνι στην Εύβοια

Φόλες με υδροκυάνιο στο Ξεροβούνι στην Εύβοια

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Πριν λίγες ημέρες, αναγνώστης του iHunt.gr, μας έστειλε ένα email με το οποίο μας ενημερώνει ότι κάποιος ασυνείδητος βάζει φόλες στο Ξεροβούνι Εύβοιας. Διαβάστε τι λέει :

SVESTONOF

Καλημέρα και χρόνια πολλά.
Θα ήθελα να σας αναφέρω ένα σοβαρό φαινόμενο που εμφανίζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη θέση “Ξεροβούνι” κεντρικής Εύβοιας και αφορά δηλητηρίαση κυνηγετικών σκύλων από “φόλες”. Συγκεκριμένα, με τα πρώτα μπασίματα της μπεκάτσας κάποιοι “κύριοι” (προφανώς ασύδοτοι τοπικιστές), τοποθετούν στην περιοχή “φόλες” με αποτέλεσμα να θανατώνονται κάποια κυνηγόσκυλα και να μην ξαναπλησιάζουν εκεί “ξένοι” κυνηγοί.
Παρακαλώ για τη δημοσιοποίηση του θέματος, χωρίς γνωστοποίηση των στοιχείων μου (για ευνόητους λόγους), αφενός για την προστασία άλλων συναδέλφων κυνηγών, αφετέρου για ενδεχόμενη κινητοποίηση των αρμοδίων φορέων (δασαρχείου κλπ) και κατάλληλη συνδρομή προς τον τοπικό θηροφύλακα, ο οποίος είναι ενήμερος για τα ανωτέρω.

Το iHunt.gr επικοινώνησε με τον αρμόδιο ομοσπονδιακό θηροφύλακα ο οποίος και μας επιβεβαίωσε τα όσα γράφει στο email ο αναγνώστης μας. Επίσης, μας είπε ότι οι φόλες είναι κομματάκια κρέας γεμισμένα με υδροκυάνιο.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι το υδροκυάνιο είναι μια πολύ θανατηφόρα ουσία που δρα άμεσα και δεν αφήνει κανένα περιθώριο στον σκύλο.

Όπως μας τόνισε ο θηροφύλακας, σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον δράστη και ελπίζει σύντομα να απαγγελθούν κατηγορίες.

Η πράξη αυτή είναι κακούργημα και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως 10 χρόνια και χρηματικό πρόστιμο έως 50.000 ΕΥΡΩ

Κώστας Λουρής
iHunt.gr

Υ.Σ. Τα στοιχεία του αναγνώστη δεν τα δημοσιεύουμε μετά από δική του επιθυμία. Είναι όμως γνωστά στο iHunt.gr


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα