Αρχική iHunt.gr Γ. Αμυράς : 255.000 ΕΥΡΩ στην ΚΣΕ για την Αφρικάνικη Πανώλη των Χοίρων

Γ. Αμυράς : 255.000 ΕΥΡΩ στην ΚΣΕ για την Αφρικάνικη Πανώλη των Χοίρων

Από το Πράσινο Ταμείο

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Μετά από εντολή του υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιώργου Αμυρά και εισήγηση της Δασικής Υπηρεσίας το Δ.Σ του  Πράσινου Ταμείου αποφάσισε την ένταξη επιχορήγησης της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας με το ποσό των διακοσίων πενήντα πέντε χιλιάδων (255.000,00) ευρώ, προκειμένου για την κάλυψη δαπανών που σχετίζονται με την εμπλοκή της στον έλεγχο του πληθυσμού ημίαιμων μη δεσποζόμενων χοίρων και αγριόχοιρων και στην εντατικοποίηση των μέτρων πρόληψης και καταστολής για την Αφρικανική Πανώλη των χοίρων, (ενδεικτικά για την ασφαλιστική κάλυψη των μελών των συνεργείων και των ομάδων θήρευσης, για τα αναγκαία λειτουργικά έξοδα συνεργείων και ομάδων που θα δραστηριοποιηθούν, για την κάλυψη μέρους των αναγκαίων δαπανών μετακίνησης και μισθοδοσίας για τη δραστηριοποίηση θηροφυλάκων και επιστημονικών συνεργατών για την επίβλεψη των συνεργείων και ομάδων θήρευσης, για την προμήθεια ειδικού εξοπλισμού και αναλωσίμων, που θα απαιτηθεί, κ.α.), στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που θα επιχορηγηθεί η ΚΣΕ για την κάλυψη δαπανών που σχετίζονται με την εμπλοκή της στον έλεγχο του πληθυσμού ημίαιμων μη δεσποζόμενων χοίρων και αγριόχοιρων και στην εντατικοποίηση των μέτρων πρόληψης και καταστολής για την Αφρικανική Πανώλη των χοίρων.

Επιπλέον φέτος η επιχορήγησση είναι αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες.

Κώστας Λουρής για το iHunt.gr

 


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα