Αρχική iHunt.gr ΓΑΣΙ Ιωαννίνων: Αγριόχοιροι καταστρέφουν την παραγωγή μας – Απαιτείται άμεση λήψη μέτρων

ΓΑΣΙ Ιωαννίνων: Αγριόχοιροι καταστρέφουν την παραγωγή μας – Απαιτείται άμεση λήψη μέτρων

από iHunt Team
img-20110709-00547

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Έκκληση να παρέμβουν οι αρμόδιοι για να αντιμετωπιστεί ο μεγάλος πληθυσμός αγριόχοιρων που απαντάται στην περιοχή απευθύνουν οι αγρότες μέλη του ΓΑΣΙ Ιωαννίνων. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: «η αγροτική παραγωγή αφανίζεται, από τα κοπάδια που κινούνται ανεξέλεγκτα και κανείς δεν φαίνεται να ενοχλείται».

SVESTONOF

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:
«Όπως είναι γνωστό τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η γεωργία και η κτηνοτροφία είναι τεράστια και για τα οποία έχουμε επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί σε Υπουργεία και φορείς ζητώντας την επίλυσή τους. Αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε σε ένα πρόβλημα για το οποίο η πολιτεία δεν έχει δώσει λύση και το οποίο διογκώνεται.

Κι αυτό είναι το γνωστό πρόβλημα με τους αγριόχοιρους, οι οποίοι πλέον όχι μόνο καταστρέφουν την παραγωγή, αλλά καθημερινά κάνουν επιδρομές και στα σπίτια. Η αγροτική παραγωγή αφανίζεται, από τα κοπάδια που κινούνται ανεξέλεγκτα και κανείς δεν φαίνεται να ενοχλείται. Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες και υπομνήματα δεν έχει ληφθεί ακόμη κανένα μέτρο.

Ζητάμε την ΑΜΕΣΗ λήψη μέτρων για τις καταστροφές που προκαλούν στην παραγωγή οι αγριόχοιροι: να επιτραπεί τα κυνήγι αγριόχοιρων για όλο το έτος ελεύθερα, να ενισχυθούν με κάθε τρόπο οι περίπολοι των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών και να αποζημιώνεται η καταστροφή της παραγωγής από τον ΕΛΓΑ.

Πηγή :https://fanaripress.gr/


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα