Αρχική iHunt.gr Γενική Συνέλευση Γ’ ΚΟΠ : Μήνυμα ενότητας και ελπίδας για ένα καλύτερο κυνηγετικό μέλλον

Γενική Συνέλευση Γ’ ΚΟΠ : Μήνυμα ενότητας και ελπίδας για ένα καλύτερο κυνηγετικό μέλλον

από iHunt Team

demobannerΠραγματοποιήθηκε εχθές 29 Μαΐου 2022 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας η ετήσια γενική συνέλευση της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου.

Ήταν η πρώτη γενική συνέλευση μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοιό και ήταν φανερή η «δίψα» των αντιπροσωπειών των κυνηγετικών συλλόγων της Πελοποννήσου να συζητήσουν για τα κυνηγετικά δρώμενα.

Κύριο θέμα που απασχολούσε στα πηγαδάκια ακόμη και πριν από την έναρξη των εργασιών της γενικής συνέλευσης ήταν ο νόμος που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα.

Το παρών στη γενική συνέλευση της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου έδωσε ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γιώργος Αραμπατζής ο οποίος μίλησε για όλα τα μεγάλα θέματα που αφορούν το κυνήγι. Ο κ. Αραμπατζής απάντησε στις ερωτήσεις των παρευρισκόμενων και κυρίως έκανε σαφές σε όλους ότι οι κυνηγετικές οργανώσεις είναι ενωμένες και δουλεύουν μαζί για την υπεράσπιση της κυνηγετικής δραστηριότητας.

Ο Πρόεδρος της ΚΣΕ κ. Γιώργος ΑραμπατζήςΗ τοποθέτηση του Προέδρου της Γ’ ΚΟΠ

Ο Πρόεδρος της Γ’ ΚΟΠ κ. Παναγιώτης Γραμματσούλιας κατάφερε με την ομιλία του για τα πεπραγμένα να λύσει τις όλες τις απορίες για τις ενέργειες της Ομοσπονδίας τα δυο τελευταία χρονιά. Στάθηκε κυρίως στα εξής :

Ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Γραμματσούλιας

• Στην άδικη απαγόρευση μετακίνησης για το κυνήγι την περίοδο 2020-2021.
• Στο νόμο για τα κυνηγόσκυλα
• Στο εκτροφείο ορεινής πέρδικας της Ομοσπονδίας
• Στην καλή συνεργασία με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Αμυρά
• Στο έργο της Θηροφυλακής της Γ’ ΚΟΠ
• Στην καλή συνεργασία με τους κυνηγετικούς συλλόγους που ανήκουν στην Γ’ ΚΟΠ λέγοντας ότι θα ζητήσει στις συναντήσεις που κάνουν να συμμετέχουν και κυνηγοί μέλη των συλλόγων.
• Στον αγώνα που δίνουν οι κυνηγετικές οργανώσεις για το τρυγόνι

Τέλος έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι βασικός του στόχος ήταν και είναι η προστασία της κυνηγετικής δραστηριότητες.

Υπόδειγμα Οικονομικής Λειτουργίας

Το λόγο πήρε και ο εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αλέξανδρος Τοτκακλίδης ο οποίος τόνισε την υποδειγματική λειτουργία της Ομοσπονδίας στον οικονομικό τομέα. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι ο κ. Τοτκακλίδης και οι συνεργάτες του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, είναι αυτοί που κάνουν τους οικονομικούς ελέγχους της Ομοσπονδίας οι οποίοι είναι εξονυχιστικοί.

Ο κ. Τοτκατλίδης

Η Ομοσπονδία κοιτάει πλέον μπροστά με κύριο σύμμαχό της τη διαφάνεια.

Οι δικηγόροι θα μείνουν χωρίς….δουλειά

Ο δικηγόρος κ. Γιώργος Αθανασόπουλος, ενημέρωσε τα μέλη της γενικής συνέλευσης για τις δικαστικές εκρεμμοτητες της Γ’ ΚΟΠ και κλείνοντας είπε ότι λίγα χρόνια πριν από την παρούσα διοίκηση οι αγωγές και οι μηνύσεις διαδέχονταν η μια την άλλη. Τώρα η κατάσταση άλλαξε, όλα έχουν μπει σε ένα καλό δρόμο και αν συνεχίσει έτσι οι δικηγόροι θα μείνουν…χωρίς δουλειά.

Ο κ. Αθανασόπουλος

Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Σακελλαρόπουλος μίλησε το έργο που προσφέρει η Γ’ ΚΟΠ και είπε ότι η Περιφέρεια θα είναι αρωγός σε ότι της ζητηθεί.

Ο κ. ΣακελλαρόπουλοςΣτόλος αυτοκινήτων θηροφυλακής

Ο Πρόεδρος κ. Γραμματσούλιας τόνισε ότι ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί, είναι η συνέχιση της καλής λειτουργίας της θηροφυλακής και για να γίνει αυτό πρέπει η ομοσπονδία να προχωρήσει σε ανανέωση του στόλου των αυτοκινήτων των θηροφυλάκων. Για αυτό το λόγο ζήτησε από το σώμα να ψηφίσει έκτακτη εισφορά 2 ευρώ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την διάθεση τους στην αγορά αυτοκινήτων για τη θηροφυλακή. Η πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα.

Οικονομική ενίσχυση του γιου του αδικοχαμένου θηροφύλακα Θεόδωρου Παπασπυρόπουλου

Ο πρόεδρος έκανε εκτενή αναφορά στο συγκεκριμένο συμβάν και ανέφερε ότι ήταν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ως πρόεδρος η πέραν της ηθικής και η υλική αποζημίωση στο μέτρο του δυνατού της οικογενείας του Παπασπυρόπουλου και πρότεινε η γενική συνέλευση να εγκρίνει το ποσό των 10.000 ως ελάχιστη αποζημίωση στο παιδί του δολοφονηθέντος θηροφύλακα. Η πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα.

Αρχαιρεσίες

Σαράντα δυο από τους σαράντα οχτώ συλλόγους συμμετείχαν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής :

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

1. Γραμματσούλιας Παναγιώτης 42 ψήφους
2. Κωνσταντόπουλος Αλκιβιάδης 31 ψήφους
3. Κατριβέσης Ασημάκης 30 ψήφους
4. Παπανδρέου Κων/νος 29 ψήφους
5. Παπαδάτος Ανδρέας 29 ψήφους
6. Κατσαρελάς Νικόλαος 29 ψήφους
7. Αναστασόπουλος Σπυρίδων 28 ψήφους
8. Δεληστάθης Κωνσταντίνος 19 Ψήφους

Για την Ελεγκτική Επιτροπή

1. Αλεξόπουλος Γεώργιος 29 ψήφους
2. Μωραγιάννης Χρήστος 27 ψήφους

Εκλέγονται οι επτά πρώτοι για το διοικητικό συμβούλιο και οι δυο για την ελεγκτική επιτροπή. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει το πρώτο διοικητικό συμβούλιο όπου θα καθοριστούν και τα αξιώματα.

Κώστας Λουρής για το iHunt.gr

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα