Αρχική iHunt.gr Γερμανία: Όλο και περισσότερα κατοικίδια καταλήγουν σε καταφύγια ζώων

Γερμανία: Όλο και περισσότερα κατοικίδια καταλήγουν σε καταφύγια ζώων

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Βασική αιτία του προβλήματος η αύξηση του κόστους ζωής λένε οι ειδικοί

Το τέρας του πληθωρισμού ταρακούνισε για τα καλά την γερμανική οικονομία. Καθημερινά οι πολίτες σκέφτονται τρόπους πως να μειώσουν τα έξοδά τους προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Ένας από αυτούς είναι η σκληρή απόφαση να δώσουν τα κατοικίδιά τους σε ειδικές δομές φροντίδας ζώων.

«Κάθε ώρα λαμβάνουμε διάφορα αιτήματα. Τα οικονομικά παίζουν σημαντικό ρόλο. Ωστόσο και οι ανθρώπινες συνθήκες παίζουν επίσης ένα ρόλο. Αυτή είναι η κατάσταση. Είμαστε πάρα πολύ απασχολημένοι αυτή τη στιγμή» ανέφερε στο euronews o Ρομάνο Κέλις, υπεύθυνος του καταφυγίου ζώων Κολωνίας.

Κατά την διάρκεια της πανδημίας πολλοί άνθρωποι αποφάσισαν να αγοράσουν ένα κατοικίδιο. Μετά ήρθε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Οι συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία ήταν πολλές και έτσι πολλά νοικοκυριά δεν μπορούσαν να αγοράζουν τροφή ή φάρμακα για τα κατοικίδιά τους.

«Κάθε χρόνο περίπου 350.000 νέα ζώα προστίθενται σε καταφύγια ζώων. Κυρίως είναι σκυλάκια και γάτες. Ωστόσο υπάρχουν και μικρά ή εξοτικά ζώα. Βλέπουμε την κατάσταση. Πολλοί άνθρωποι αγόρασαν κατοικίδια αλλά τώρα θέλουν να τα ξεφορτωθούν» είπε στο euronews εκπρόσωπος του καταφυγίου ζώων Βόννης, Λία Σμιτζ.

Στην Γερμανία, σε σχέση με το παρελθόν, οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν περισσότερα για τα απαραίτητα αγαθά όπως το ηλεκτρικό ρεύμα και τα ψώνια του σούπερ μάρκετ.

Για τους περισσότερους, η φροντίδα των κατοικιδίων δεν είναι σε καμία περίπτωση στα σχέδιά τους.

Πηγή :https://gr.euronews.com/


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα