Αρχική iHunt.gr Γρεβενά: Αρκουδα δεν άφησε όρθιο δέντρο σε κτήμα με αμυγδαλιές…VIDEO

Γρεβενά: Αρκουδα δεν άφησε όρθιο δέντρο σε κτήμα με αμυγδαλιές…VIDEO

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Κατεστραμμένα δέντρα κομμένα στη μέση, σπασμένα κλαδιά και φαγωμένους τους καρπούς ήταν η εικόνα που αντίκρυσε ο ιδιοκτήτης ενός κτήματος με αμυγδαλιές στο ομώνυμο χωριό του Δήμου Γρεβενών μετά από την επέλαση αρκούδας.

Ο κ. Παναγιώτης Καραλιόλιος περιγράφει με παράπονο και δάκρυα στα μάτια τη ζημιά που έκανε η αρκούδα στα δέντρα που φροντίζει εδώ και 8 χρόνια αναμένοντας να πάρει τον καρπό. Η αρκούδα στο πέρασμα της και σε αναζήτηση τροφής, έκανε ζημιά στα μισά και πλέον από τα 120 δέντρα στο κτήμα που έχει στην κατοχή του ο ιδιοκτήτης στο χωριό Αμυγδαλιές Γρεβενών.

Μάλιστα όπως τονίζει ο κ. Καραλιόλιος είναι η πρώτη φορά που βλέπει επιδρομή αρκούδας σε αμυγδαλιές. Εντυπωσιακό είναι πώς το ζώο σπάει τον εξωτερικό φλοιό και τρώει τον καρπό. Οι κερασιές είναι η αδυναμία του άγριου ζώου όπως αναφέρει ο κ. Καραλόλιος, αφού εδώ και χρόνια σε κτήμα που διαθέτει με κερασιές δεν πρόλαβε ποτέ να γευτεί τον καρπό του καλοκαιρινού φρούτου εξαιτίας της αρκούδας.

καραλολιος 1920x1440 1

Όπως σημειώνει το κόστος για ηλεκτροφόρο περίφραξη είναι μεγάλο για τον ίδιο και ζητά την παρέμβαση των αρμοδίων με δεδομένο ότι η εμφάνιση της αρκούδας και στην δική τους περιοχή είναι συχνή.

Πηγή :ERTNEWS.GR


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα