Αρχική iHunt.gr H οδική ασφάλεια θέλει φαντασία! Φοβερή πατέντα της Samsung που σώζει ζωές…

H οδική ασφάλεια θέλει φαντασία! Φοβερή πατέντα της Samsung που σώζει ζωές…

από iHunt Team
samsung

demobanner

Ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός γίνεται για την οδική ασφάλεια με το νέο έξυπνο σύστημα που εξέλιξε η Samsung για τα φορτηγά.
 
Πόσες φορές όλοι μας δεν έχουμε βρεθεί πίσω από ένα φορτωμένο φορτηγό που βραδύνει και αγχωνόμαστε μέχρι να βρούμε ασφαλές σημείο με απρόσκοπτη ορατότητα ώστε να το προσπεράσουμε.Οι μηχανικοί της Samsung εξέλιξαν ένα σύστημα που λύνει αυτό το πρόβλημα και επιπλέον σώζει ζωές.
 
 
Το “Ασφαλές Φορτηγό” φέρει μια ασύρματη κάμερα που είναι συνδεδεμένη στο εμπρός μέρος και συνδέεται με μια οθόνη στο πίσω μέρος. Η εν λόγω οθόνη αποτελείται από 4 μόνιτορ που προβάλλουν για τους οδηγούς που ακολουθούν όσα βλέπει ο οδηγός του φορτηγού.  Η προβολή δεν επηρεάζεται στο σκοτάδι.
 
Έτσι οι οδηγοί έχουν όλα τα δεδομένα που τους βοηθούν να προσπεράσουν με ασφάλεια την ενδεδειγμένη στιγμή.H οδική ασφάλεια θέλει φαντασία! Φοβερή πατέντα της Samsung που σώζει ζωές…
 Επιπλέον  η εν λόγω διάταξη μπορεί να προφυλάξει τους οδηγούς από πιθανή απότομη επιβράδυνση του φορτηγού λόγω π.χ. της αιφνίδιας εμφάνισης ενός άγριου ή αδέσποτου ζώου.
 
 Το σύστημα βρίσκεται σε διαδικασία πιστοποίησης από τους αρμόδιους οργανισμούς. Ευχόμαστε σύντομα να το δούμε σε εφαρμογή στους Ευρωπαϊκούς δρόμους.
 

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα