Αρχική iHunt.gr Η αρκούδα κυκλοφορεί ανενόχλητη στον Ταξιάρχη…VIDEO

Η αρκούδα κυκλοφορεί ανενόχλητη στον Ταξιάρχη…VIDEO

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Από τις αρχές Μαΐου εμφανίστηκε στον ορεινό Χολομώντα μια αρκούδα και από τότε έχει προκαλέσει ζημιές σε μελισσοσμήνη και ποιμνιοστάσια.
Το Σάββατο το βράδυ ο Γιώργος Γιωρούδης εντόπισε την αρκούδα σε αγροτικό δρόμο μεταξύ Ταξιάρχη και Παλαιόχωρας και με το κινητό του τράβηξε βίντεο.

Παρά το ότι στις αρχές Ιουνίου συστάθηκε Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης «κρίσεων» μετά από επίσημες αναφορές των Δασαρχείων Αρναίας και Πολυγύρου ότι εντοπίστηκε αρκούδα στη Χαλκιδική, και παρά τις διαβεβαιώσεις από οργανώσεις ότι γίνεται προσπάθεια να “συλληφθεί” η αρκούδα και να μετακινηθεί σε άλλο περιβάλλον, μέχρι σήμερα δεν έχει τίποτα.

 Στις αρχές Μαΐου εκπρόσωπος του Αρκτούρου δήλωσε ότι η περιοχή δεν είναι πλούσια σε τροφή κι ότι «σύντομα θα το καταλάβει αυτό το ζώο και θα φύγει από εκεί».

Μελισσοτρόφοι και κτηνοτρόφοι είναι αγανακτισμένοι, καθώς το τελευταίο κρούσμα της αρκούδας ήταν σε μελίσσια και σε παρακείμενη κτηνοτροφική μονάδα στον Ταξιάρχη, πριν από λίγες μέρες.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Ταξιάρχη, Γιάννης Ξάκης, εξέφρασε τον φόβο ότι η αρκούδα δεν είναι μόνο μία αλλά περισσότερες. Ο ίδιος απευθύνθηκε στον Εισαγγελέα Πολυγύρου, ζητώντας να διερευνηθεί η υπόθεση, κι ο εισαγγελέας του συνέστησε να απευθύνει σχετικές επιστολές στα αρμόδια δασαρχεία, τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς, κάτι που έπραξε. Στη συνέχεια, εκλήθη για κατάθεση στην αστυνομία, αλλά προς το παρόν δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη…

Πηγή :https://www.halkidikinews.gr/


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα