Αρχική iHunt.gr Η σημαντική συμβολή των κυνηγών στην Ελληνική κοινωνία

Η σημαντική συμβολή των κυνηγών στην Ελληνική κοινωνία

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email

Το κυνήγι είναι μια παρεξηγημένη δραστηριότητα, παραδοσιακή βέβαια, αλλά βαλλόμενη από πολλές μεριές, στην πατρίδα μας.

Μετά από έρευνα προσωπική και επαφή με στελέχη μου που ανήκουν στον χώρο, διαπίστωσα κάποια σημαντικά πράγματα, τα οποία και αναφέρω..

Υπάρχουν γύρω μας διάφορες αλήθειες που δυστυχώς ξεπερνάμε, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε λάθος πορείες

Το κυνήγι στην Ελλάδα ασκείται από αρχαιοτάτων χρόνων και φυσικά είναι μια νόμιμη και κυρίως πολύ οργανωμένη δραστηριότητα. Υπάρχουν
160 χιλιάδες κυνηγοί, οργανωμένοι σε 250 Κυνηγετικούς Συλλόγους, 7 Ομοσπονδίες κατά γεωγραφικό διαμέρισμα και μια Συνομοσπονδία με έδρα την Αθήνα.

Οι οργανώσεις αυτές, δεν είναι σαν κάθε απλό σύλλογο , ελέγχονται σε ετήσια βάση εξ ολοκλήρου από τις υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, σε θέματα οικονομικά και διοίκησης.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει απόλυτη συνεργασία και κυρίως τήρηση των νόμων, προς όφελος του περιβάλλοντος.

Οι Έλληνες Κυνηγοί, απασχολούν και αμείβουν με δικά τους χρήματα, πάνω από 500 συμπολίτες μας, ( 250 φύλακες θήρας, εκατοντάδες υπαλλήλους γραμματείας και μια 20δα περίπου επιστημονικών συνεργατών τους, πολλοί εκ των οποίων έχουν επίπεδο διδακτορικού).

Με έναν προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια ευρώ, εξ ολοκλήρου χρηματοδοτούμενο με μέρος από τα λεφτά των κυνηγών.

Ένα επίσης σημαντικό μέρος από αυτά τα χρήματα, πηγαίνει προς ενίσχυση του περιβάλλοντος, καθιστώντας την όλη κυνηγετική οργάνωση, απαραίτητο αρωγό ανάπτυξης.

Παράλληλα, 250 θηροφύλακες των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών και 50 περίπου ακόμη των κυνηγετικών συλλόγων, οργώνουν κυριολεκτικά νυχθημερόν κάμπους, βουνά, λίμνες, νησιά και ποτάμια, τόσο προληπτικά όσο και κατασταλτικά, με αρμοδιότητα ακόμη και σε ανακριτικά καθήκοντα η συντριπτική πλειοψηφία αυτών.

Όχι μόνο παραβάσεις θήρας, αλλά και δραστηριότητες όπως η μόλυνση του περιβάλλοντος, οι εκχερσώσεις, η παράνομη δόμηση στα δάση, η παραβατική ξύλευση κλπ σχετικά, επισημαίνονται αρμοδίως και ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία, με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους του κυνηγιού.

Φυσικά και με τεράστια καθημερινή παρουσία σε θέματα πολιτικής προστασίας, ιδίως δε πυρκαγιών, όπου οι κυνηγοί πρωταγωνιστούν σε προσφορά, όντας κομμάτι αναπόσπαστο και επιτηρούν σε 24ωρη βάση βουνά και κάμπους.

Και όλα αυτά, με μηδενική δαπάνη του κράτους, κάτι που ουσιαστικά είναι και το ζητούμενο στις δύσκολες μέρες που περνάει η πατρίδα μας.

Ορισμένες φορές σκέφτομαι ότι , ακόμη και αν δεν υπήρχαν οι Έλληνες Κυνηγοί, στον αριθμό και στην γεωγραφική εξάπλωση που υπάρχουν..θα έπρεπε να τους …εφεύρουμε.
Και απέναντι σε όλες αυτές τις τεκμηριωμένες σκέψεις, έρχεται η πολιτεία και τους αντιμετωπίζει ψυχρά, ορισμένες μάλιστα φορές με προκατάληψη, όπως στο πολύκροτο θέμα των υποχρεωτικών στειρώσεων των σκύλων. Κόντρα σε κάθε επιστημονική δεοντολογία, κόντρα στην στοιχειώδη λογική , κόντρα με μοναδικό υπόβαθρο τις ιδεοληψίες μιας κάστας απληροφόρητων- στην καλύτερη περίπτωση- αστών.

Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ αναγνωρίζει τη συμβολή των κυνηγών. Θα στηρίξει και τα συνεργαστεί με τις κυνηγετικές οργανώσεις, ιδιαίτερα μέσα στα προγράμματα για τις συνοριακές περιοχές της Πατρίδας μας.

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ
Πρόδρομος Σ. Εμφιετζόγλου
Πρόεδρος


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα