Αρχική iHunt.gr ΗΠΑ : Εταιρεία αιολικής ενέργειας θα πληρώσει έως 35 εκατομμύρια δολάρια για 150 αετούς που σκοτώθηκαν

ΗΠΑ : Εταιρεία αιολικής ενέργειας θα πληρώσει έως 35 εκατομμύρια δολάρια για 150 αετούς που σκοτώθηκαν

από iHunt Team

demobannerΑμερικανική εταιρεία διατάχθηκε να πληρώσει πάνω από 8 εκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα και αποζημιώσεις, μετά τον θάνατο τουλάχιστον 150 αετών στα αιολικά πάρκα της σε οχτώ πολιτείες.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους εισαγγελείς, μετά την παραδοχή της ενοχής της, η ESI Energy θα είναι για πέντε χρόνια υπό δικαστική επιτήρηση. Επιπλέον, η εταιρεία συμφώνησε να δαπανήσει έως 27 εκατομμύρια κατά την περίοδο της επιτήρησης, σε μέτρα για την αποτροπή μελλοντικών θανάτων αετών. Αυτά περιλαμβάνουν το κλείσιμο ανεμογεννητριών σε περιόδους είναι πιο πιθανό να υπάρχουν εκεί αετοί.

Παρά αυτά τα μέτρα, αξιωματούχοι για τα άγρια ζώα εκτιμούν ότι κάποιοι αετοί και πάλι θα σκοτώνονται. Όταν θα συμβαίνει αυτό, η εταιρεία θα πληρώνει 29.623 δολάρια για κάθε πτηνό, με βάση τη συμφωνία.

Η εταιρεία παραδέχθηκε τους θανάτους χρυσαετών και φαλακρών αετών σε 50 αιολικά πάρκα της από το 2012, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Τα πτηνά σκοτώθηκαν σε 8 πολιτείες: το Γουαϊόμινγκ, την Καλιφόρνια, το Νέο Μεξικό, τη Βόρεια Ντακότα, το Κολοράντο, το Μίσιγκαν, την Αριζόνα και το Ιλινόις.

Σχεδόν όλοι οι αετοί που σκοτώθηκαν σε εγκαταστάσεις της, χτυπήθηκαν από τα πτερύγια των ανεμογεννητριών, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Κάποιες ανεμογεννήτριες σκότωσαν πολλούς αετούς και επειδή τα κουφάρια δεν εντοπίζονται σε όλες τις περιπτώσεις, αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ο αριθμός των νεκρών πτηνών είναι πιθανότατα υψηλότερος από τα 150 που αναφέρονται στα δικαστικά έγγραφα.

Η αποτυχία της εταιρείας να λάβει μέτρα για να προστατεύσει τους αετούς ή να εξασφαλίσει άδεια για να σκοτώσει τα πτηνά έδωσε στην εταιρεία πλεονέκτημα έναντι ανταγωνιστών που κάνουν τέτοια βήματα, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Ο Στίβεν Στίνγκελ, εκπρόσωπος της NextEra- θυγατρική της οποίας είναι η ESI Energy- δήλωσε ότι η εταιρεία δεν επεδίωξε να εξασφαλίσει άδειες επειδή πιστεύει ότι ο νόμος δεν τις απαιτεί για τους ακούσιους θανάτους πτηνών.

Με βάση νόμο των ΗΠΑ για τα αποδημητικά πτηνά, είναι παράνομη η θανάτωση ή η πρόκληση βλάβης σε αετούς. Όμως, πολλές εταιρείες από διάφορους κλάδους της βιομηχανίας εδώ και χρόνια ασκούσαν πιέσεις προκειμένου να μην εφαρμόζεται ο νόμος για τους τυχαίους θανάτους πτηνών.

Συνήθως οι εταιρείες αποφεύγουν τις διώξεις αν πάρουν μέτρα για να αποφύγουν τους θανάτους και επιδιώξουν να πάρουν άδειες για εκείνους τους συμβαίνουν.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, εκπρόσωποι της εταιρείας- μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της ESI- είχαν προειδοποιηθεί ότι θα σκοτωθούν αετοί αν η εταιρεία κατασκευάσει δύο αιολικά πάρκα στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Γουαϊόμινγκ. Επίσης, η εταιρεία ήξερε ότι υπήρχε κίνδυνος για τους αετούς όταν έδωσε έγκριση για την επανατροφοδότηση αιολικού πάρκου στο Νέο Μεξικό.

Παρόλα αυτά, η εταιρεία προχώρησε και κατά καιρούς αγνόησε περαιτέρω συμβουλές από αξιωματούχους για τα άγρια ζώα, σχετικά με την ελαχιστοποίηση των θανάτων, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Με πληροφορίες από ΑP

Πηγή : lifo.grPrint Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα