Αρχική iHunt.gr Ισπανία: Τοποθέτησαν κομμένα κεφάλια λύκων έξω από δημαρχείο

Ισπανία: Τοποθέτησαν κομμένα κεφάλια λύκων έξω από δημαρχείο

Έξω από το δημαρχείο της μικρής πόλης Πόνγκα στη Βόρεια Ισπανία

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Την ανάσα τους κράτησαν όσοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με το αποτρόπαιο θέαμα που κάποιοι έστησαν έξω από το Δημαρχείο της Πόνγκα, στην περιφερειακή ενότητα της Αστούριας στη Βόρεια Ισπανία το πρωί της Παρασκευής.

Αγνωστοι, μέχρι στιγμής, δράστες, είχαν τοποθετήσει έξω από την πόρτα του δημαρχείου δύο κομμένα κεφάλια λύκων, ενός αρσενικού και ενός θηλυκού σε μία ενέργεια που θύμισε σκηνή από την ταινία “Νονός”.

Το συγκεκριμένο είδος λύκου που ζει στην Ισπανία και ιδιαίτερα στη Βόρεια βρίσκεται από τον Σεπτέμβριο του 2021 σε καθεστώς ειδικής προστασίας και το κυνήγι του απαγορεύεται αυστηρά σε όλη την επικράτεια.

Αυτό δεν αρέσει σε μερίδα αγροτών της περιοχής οι οποίοι αντιμετωπίζουν τους λύκους ως μεγάλο κίνδυνο για τα κοπάδια τους και τις καλλιέργειές τους και επιχειρούν να ακυρώσουν την απόφαση του Σεπτεμβρίου του 2021.

Το δημοτικό συμβούλιο της Πόνγκα στηρίζει εν μέρει τον αγώνα των αγροτών για διαγραφή του λύκου από τη λίστα των ειδών που χρήζουν ειδικής προστασίας όμως έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του από την ακραία ενέργεια της περασμένης Παρασκευής.

“Το να εμφανίζονται από το πουθενά κομμένες κεφαλές λύκων στο δημαρχιακό μέγαρο συνιστά βίαιη στάση και έγκλημα” τονιζόταν χαρακτηριστικά από αρμόδιες πηγές.


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα