Αρχική iHunt.gr Κ.Σ. Χίου :Πρόγραμμα παρακολούθησης της αποτελεσματικότητας των έργων βελτίωσης βιοτόπων

Κ.Σ. Χίου :Πρόγραμμα παρακολούθησης της αποτελεσματικότητας των έργων βελτίωσης βιοτόπων

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Τα έργα βελτίωσης βιοτόπων των ενδιαιτημάτων αφορούν δράσεις που υλοποιεί ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου και αφορά ειδικές μεικτές σπορές και τοποθέτηση δεξαμενών – ποτιστριών.

SVESTONOF

Ο σχεδιασμός τους ξεκινάει το φθινόπωρο ώστε οι βελτιωμένες θέσεις να είναι έτοιμες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για την καθημερινή κάλυψη των βιολογικών αναγκών της άγριας ζωής (τροφή – νερό – κάλυψη.

Με το πρόγραμμα παρακολούθησης με κάμερες ανίχνευσης κίνησης και νυχτερινής λήψης καταφέραμε να αποκτήσουμε την γνώση & απόδειξη ότι οι φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις των Κυνηγετικών Οργανώσεων με σωστό σχεδιασμό παίζουν σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της βιοποικιλότητας μιας περιοχής.

Για άλλη μια χρονιά οι θέσεις νερού λειτούργησαν ως οάσεις και είδαμε να τις επισκέπτονται αρκετα διαφορετικά είδη της άγριας πανίδας (πτηνά, θηλαστικά και έντομα) με βασικό μέχρις στιγμής τα τρυγόνια.

Το τρυγόνι το μεταναστευτικό αυτό είδος, μεγάλης σημασίας για εμάς φαίνεται να εντοπίζει και να χρησιμοποιεί τα νερά περισσότερο από τα υπόλοιπα είδη.

Αυτό είναι ένας ακόμη λόγος να συνεχίσουμε εντατικά τις φιλοθηραματικές μας ενέργειες.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται και εμπλουτίζει τα δεδομένα μας με νέες καταγραφές και στοιχεία.

Για το Δ.Σ.
Ο Γενικός Γραμματέας
Ιωάννης Μεννής
Μέλος του Δ.Σ.
Της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα