Αρχική iHunt.gr Κ,Σ. Δοξατου Δραμας

Κ,Σ. Δοξατου Δραμας

από iHunt Team
DOKSATO

demobanner

ΝΤΕΡΙΜ – ΤΣΕΣΜΕ 2012

Για άλλη μία χρονιά, ο Κ.Σ. Δοξάτου σε συνεργασία με την ΚΟΜΑΘ αλλά και με τους όμορους Κυνηγετικούς Συλλόγους Δράμας και Καβάλας προχώρησε σε άλλη μία φιλοθηραματική δραστηριότητα.
Με χρήματα της Κυνηγετικής μας Ομοσπονδίας που διατίθενται για φιλοθηραματικές δραστηριότητες και βελτιώσεις ενδιαιτημάτων, και φέτος συνεχίσαμε την περσινή πετυχημένη αυτή δραστηριότητα.   
Η δραστηριότητα όμως δεν σταμάτησε εκεί όπως τις προηγούμενες χρονιές.
Έχει γίνει μία πρώτη προσέγγιση με τους τοπικούς αγρότες, ώστε να καταλάβουν ότι αυτά τα χρήματα που εισπράττουν δεν είναι για να μείνει η συγκεκριμένη περιοχή ανέπαφη από αιγοπρόβατα και να μπορεί την κυνηγήσουν και φέτος οι κυνηγοί. Τους δώσαμε να καταλάβουν ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι ένας εξαιρετικός βιότοπος για πολλά είδη της εγχώριας πανίδας μας και γι’ αυτό τους ζητήσαμε κατά το δοκούν να μην προχωρήσουν στην άροση των χωραφιών τους άμεσα μετά τον θερισμό για να μπορέσει να ολοκληρωθεί η αναπαραγωγική διαδικασία των θηραμάτων. Οι αγρότες αρχικά ανταποκρίθηκαν θετικά. Ο καιρός θα δείξει…..
Οι αγρότες με εξουσιοδότηση προς τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δοξάτου εισπράξανε 2000€ για την παραπάνω δράση. Τα χρήματα αυτά θα τα διαθέσουν για να κάνουν κάποιο κοινωφελές έργο στην περιοχή.
Κλείνοντας, θα πρέπει για άλλη μία χρονιά να ευχαριστήσουμε την Ομοσπονδία για την οικονομική και ηθική στήριξη στην δράση αυτή, αλλά και τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Δράμας και Καβάλας για την συμπαράστασή τους επίσης στον οικονομικό τομέα.    

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα