Αρχική iHunt.gr Κ.Σ. Λαμίας : Εμπλουτισμός βιοτόπων με λαγούς

Κ.Σ. Λαμίας : Εμπλουτισμός βιοτόπων με λαγούς

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαμίας συνεχίζει με συνέπεια τις δράσεις του για τον εμπλουτισμό βιοτόπων, απελευθερώνοντας λαγούς στην περιοχή αρμοδιότητάς του.

Τα μέλη του Δ.Σ. παρέλαβαν γενετικά πιστοποιημένους και υγειονομικά ελεγμένους λαγούς τους οποίους στη συνέχεια απελευθέρωσαν βάσει των προβλεπόμενων νομίμων διαδικασιών. Οι βιότοποι επιλέχθηκαν βάσει της καταλληλόλητας για τη διαβίωση των λαγών καθώς και της ανάγκης ενίσχυσης του πληθυσμού τους. Οι δράσεις εμπλουτισμού συνδυάζονται με σπορές και τοποθετήσεις δεξαμενών ύδατος προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ιδανικότερες συνθήκες επιβίωσης των ζώων.

Από τη στιγμή της απόφασης του Δ.Σ. για ενίσχυση μιας περιοχής με κάποιο είδος μέχρι τη στιγμή της απελευθέρωσης, απαιτείται συνεχής συνεργασία τόσο με την Ομοσπονδία, η οποία αναλαμβάνει την εκπόνηση των μελετών, όσο και με το Δασαρχείο το οποίο επιβλέπει, ελέγχει και καθοδηγεί όλη την διαδικασία. Στο άμεσο μέλλον θα ολοκληρωθεί και η απελευθέρωση ατόμων πέρδικας.

Ελπίζουμε οι κυνηγοί να σεβαστούν τις προσπάθειες του Συλλόγου και να περιορίσουν τα εκπαιδευτικά τους για το επόμενο διάστημα ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στα άτομα του είδους να προσαρμοστούν και να εγκλιματιστούν στο νέο τους περιβάλλον.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαμίας αφουγκράζεται καθημερινά τις ανάγκες των μελών του και τα αιτήματα του κυνηγετικού κόσμου και θα συνεχίζει απερίσπαστα το φιλοθηραματικό και περιβαλλοντικό του έργο παραμένοντας πιστός στις δεσμεύσεις του.


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα