Αρχική iHunt.gr Κ.Σ. Πύλης : Η προστασία της φύσης από τους κυνηγούς

Κ.Σ. Πύλης : Η προστασία της φύσης από τους κυνηγούς

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ένα αναπάντεχο περιστατικό ήρθε να επιβεβαιώσει με τον καλύτερο τρόπο ότι οι μεγαλύτεροι οικολόγοι είναι οι κυνηγοί…..

Ένας κυνηγός μέλος του Συλλόγου μας, καθώς κινούνταν με το ΙΧ αυτοκίνητό του στην Τ.Κ Παλαιοχώρι Γαρδικίου, είδε έναν αετό να έχει γαντζώσει με τα νύχια του ένα μικρό ζαρκαδάκι το οποίο και αιωρούνταν..

Με την κόρνα του αυτοκινήτου του κατάφερε να τρομάξει τον αετό ο οποίος άφησε το μικρό θηλαστικό από τα νύχια του και έπεσε στο έδαφος. Περισυνέλλεξε το ζώο, ενημέρωσε το Σύλλογο για το περιστατικό και το μετέφερε στο γραφείο του Συλλόγου προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες περίθαλψής του.

Η δομή, η διάρθρωση και η λειτουργία των Κυνηγετικών Οργανώσεων δε συγκρίνεται με κανέναν άλλο ιδιωτικό φορέα που ασχολείται ή δηλώνει πως ασχολείται με το φυσικό περιβάλλον της χώρας.

Αν και τα ΜΜΕ ποτέ δεν «παίζουν» τις σημαντικές δράσεις των κυνηγών για την προστασία του περιβάλλοντος, ο κόσμος της υπαίθρου, όλο και περισσότερο αναγνωρίζει και εμπιστεύεται τη δράση των κυνηγετικών Οργανώσεων.

Οι κυνηγοί οικολογία αλά καρτ δεν κάναμε και ποτέ δε θα κάνουμε. Τα φαιδρά φαινόμενα που διέπουν τον τομέα της «οικολογίας» στην Ελλάδα, θα πρέπει κάποτε να τα αντιληφθούν οι πολίτες και οι πολιτικοί αυτού του τόπου.

Εμείς συνεχίζουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε. Να γινόμαστε ένα με τη φύση μέσα από το κυνήγι, να καρπωνόμαστε με ειλικρίνεια και σεβασμό τους καρπούς της και να παρεμβαίνουμε άμεσα οπουδήποτε αιμορραγεί, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τα επικοινωνιακά τερτίπια.

Για την ιστορία το Ζαρκαδάκι παραδόθηκε στο δασαρχείο Τρικάλων για την μεταφορά του στο κρατικό κτηνιατρείο για υγειονομική φροντίδα πριν αφεθεί εκ νέου στο φυσικό περιβάλλον.

Με σεβασμό προς το περιβάλλον

Το ΔΣ του Κ.Σ. Πύλης Τρικάλων 


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα