Αρχική iHunt.gr Κ.Σ. Σερρών : Αντίθετος στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Κ.Σ. Σερρών : Αντίθετος στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών

από iHunt Team

demobannerΟ κυνηγετικός σύλλογος Σερρών εκπρόσωποι 1300 μέλη η ζωή των οποίων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη φύση μέσα από την άσκηση της θήρας.

Με την παρούσα ανακοίνωση θέλουμε να εκφράσουμε την αντίθεση μας στην κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου έκτασης 4100 στρεμμάτων, στο όρος Μενοίκιο, καθώς και στην εγκατάσταση δεκατεσσάρων ανεμογεννητριών στο όρος Λαϊλιάς της Π.Ε Σερρών, που έχουν ανακοινωθεί.

Οι δεκατέσσερις ανεμογεννήτριες οι οποίες στην ουσία αποτελούν το ίδιο έργο.(σπασμένο) σέ τρία μέρη, προβλέπεται να εγκατασταθούν στα εξωτερικά όρια σε περιοχές του Δικτύου natoura 2000.

Είναι γνωστό πως για την εγκατάσταση και την μεταφορά των υλικών αναμένεται να γίνει σημαντική αλλοίωση των φυσικών χαρακτηριστικών της περιοχής με την διαμόρφωση του εδάφους στον χώρο εγκατάστασης και και την οποιια για τής ανάγκες μεταφοράς.

Όσον αφορά τους χρήστες του όρους Μενοικίου, με την εγκατάσταση ενός τόσο μεγάλου βιομηχανικού έργου, θα ακυρώσει αυτόματα κάθε δραστηριότητα που ασκειτο μέχρι σήμερα όπως η αναψυχή,η θήρα, η κτηνοτροφία και άλλες. Αντίστοιχα στην περιοχή του αιολικού πάρκου, το τοπίο θα υποβαθμιστεί ιδιαίτερα και θα αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα για την επίσκεψη των πολιτών είτε για λόγους επαγγελματικούς είτε για λόγους αναψυχής.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΕΊΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΏΝ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΤΑΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΣΤΑ ΟΡΗ ΛΑΪΛΙΆΣ ΚΑΙ ΜΕΝΟΙΚΙΟ.Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα