Κουζίνα

Κουζίνα

Απρίλιος 20, 2019

Σουβλάκι στα 3 ευρώ: Τι απαντά το υπουργείο Οικονομίας

«Δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για το εάν η αυξητική τάση στις διεθνείς τιμές χοιρινού μεταφερθεί στις τιμές καταναλωτή, όμως τα στοιχεία τιμών λιανικής δεν δείχνουν μεγάλο βαθμό...

Σουβλάκι στα 3 ευρώ: Τι απαντά το υπουργείο Οικονομίας

«Δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για το εάν η αυξητική τάση στις διεθνείς τιμές χοιρινού μεταφερθεί στις τιμές καταναλωτή, όμως τα στοιχεία τιμών λιανικής δεν δείχνουν μεγάλο βαθμό συσχέτισης».   Αυτό σημειώνει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ξεκαθαρίζοντας τα στοιχεία σχετικά με τη διαμόρφωση των τιμών στο χοιρινό και απαντώντας στα δημοσιεύματα για επικείμενες αυξήσεις 10-15% σε προϊόντα ...

Όταν ο Πάτροκλος έψηνε αντικριστό στην Ιλιάδα

Πόσο παλιός είναι ο τρόπος ψησίματος του αντικριστού; Ένας από τις αρχαιότερους τρόπους μαγειρέματος.   Μέχρι πριν λίγα χρόνια οι βοσκοί στις Μαδάρες και τον Ψηλορείτη χρησιμοποιούσαν σχεδόν αποκλειστικά αυτή τη μέθοδο για να ψήσουν το κρέας τους.   Ωστόσο η παλαιότητα της μεθόδου αποδεικνύεται από μία αναφορά του Όμηρου στην Ιλιάδα, στη ραψωδία I.   Παραθέτουμε τους σχετικούς στίχους σε μετάφραση Γ ...

Τσίπουρο: το ποτό που καθαρίζει τις αρτηρίες και προστατεύει το συκώτι!

Κι όμως υπάρχει ένα αλκοολούχο ποτό που όχι μόνο δρα ευεργετικά στις αρτηρίες, αλλά προστατεύει το στομάχι και το συκώτι.   Ο λόγος βέβαια για το τσίπουρο αλλά και το ούζο, το οποίο αποτελεί βιομηχανικό μίγμα καθαρής αλκοόλης, νερού και αρωματικών ουσιών με κύριο το γλυκάνισο.   [Φορτωμένο με υπέροχους θαλασσινούς γευστικούς θησαυρούς, το «Κρίταμο» μας περιμένει στον πεζόδρομο της Λώρη, δίπλα στα Hondos ...

Γιατί μια κουταλιά μέλι πριν τον ύπνο κάνει θαύματα

Αποδεικνύεται ότι το ακατέργαστο οργανικό μέλι είναι ένα πραγματικό θαύμα για να φάει κανείς αμέσως πριν τον ύπνο.   Μπορεί να φοβόμαστε ότι η περιεκτικότητα σε ζάχαρη θα προκαλέσει αύξηση βάρους, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι κάνει ακριβώς το αντίθετο.   Βοηθά το σώμα να κάψει το λίπος και επιτρέπει στο ήπαρ να επεξεργάζεται αποτελεσματικά τις τοξίνες.   Δείτε τι αποτελέσματα θα έχετε αν υιοθετήσ ...

Λαγός στιφάδο

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας  και τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια του λαγού. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Ανακατεύουμε 2-3 φορές α δεν σκεπάζονται τα κομμάτια του λαγού.   Την επόμενη ημέρα βγάζουμε τα κομμάτια του λαγού, τα ξεπλένουμε και τα σκουπίζουμε καλά. Ζεματάμε ελαφρώς τα κρεμμύδια και τα στραγγίζουμε καλά. Σε φαρδιά κατσαρόλα  σοτάρουμε τα κρεμμ ...

Αγριογούρουνο κοκκινιστό κατσαρόλας

Σε ένα μεγάλο σκεύος γυάλινο ή μεταλλικό βάζουμε το κρέας με τα υλικά της μαρινάδας (να καλύπτεται το κρέας). Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μία ημέρα. Σουρώνουμε το κρέας και το σκουπίζουμε καλά. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το κρέας και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε λίγο και συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και βράζουμε για περίπου 2 ώρες. Κατά διαστήματα ανα ...

Πάπια ψητή

Μια ξεχωριστή συνταγή για να απολαύσουμε μια πάπια. Ένα θήραμα ιδιάτερα αγαπητό αλλά ταυτόχρονα κα ιδύσκολο στο μαγείρεμά του.   Σε μπολ ανακατεύουμε το δενδρολίβανο, το θυμάρι (ή τη ρίγανη), το αλάτι, το πιπέρι και το ξύσμα. Αλείφουμε την πάπια με το μείγμα πολύ καλά μέσα έξω. Βάζουμε την πάπια στο ψυγείο για 5-6 ώρες τουλάχιστον. Σε ένα ταψί βάζουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τα καρότα, το σέλινο, τα δαφνόφ ...

Κρέας από κυνήγι: είναι πιο υγιεινό;

Το κρέας από θηράματα όπως το αγριογούρουνο, το ελάφι, η πάπια ή ο φασιανός σερβίρεται σε πολλά γιορτινά τραπέζια και πολλοί το θεωρούν ως πιο υγιεινή επιλογή από το χοιρινό και το μοσχάρι.    Το κρέας των θηραμάτων έχει λιγότερα λιπαρά από το μοσχάρι χάρη στον πιο "φυσικό" τρόπο εκτροφής του. Έτσι το κυνήγι περιέχει λιγότερα ολικά και κορεσμένα λιπαρά από το κόκκινο κρέας. Επιπλέον, τα λίπη του κρέατος του ...

Μεθυσμένο αγριογούρουνο με αρωματικό ρύζι Basmati....VIDEO

O Ανδρέας Κουινέλης και η ραδιοφωνική εκπομπή ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ φιλοξενούν την σεφ κατερίνα Γονιδάκη η οποία μας δίνει μια εξαιρετική συνταγή για αγριογούρουνο. Μεθυσμένο αγριογούρουνο με αρωματικό ρύζι Basmati. (μπορείτε να κατεβάσετε τη συνταγή από ΕΔΩ)

«Καμπανάκι» από επιστήμονες: Τέρμα οι μπριζόλες και τα παϊδάκια για να σωθεί το... κλίμα

Η ανθρωπότητα πρέπει να περικόψει δραστικά την κατανάλωση κρέατος, έως και κατά 90%, για να αποφύγει την επιδείνωση της κλιματικής αλλαγής στο μέλλον, αναφέρουν οι επιστήμονες στην πιο ολοκληρωμένη μέχρι σήμερα επιστημονική μελέτη τους για το πώς οι διατροφικές επιλογές επηρεάζουν το περιβάλλον.   Επιπλέον, θεωρούν αυτή τη μείωση του κρέατος αναγκαία για να τραφεί ο παγκόσμιος πληθυσμός που θα έχει φθάσει τ ...

Σελίδες