Αρχική iHunt.gr Κοζάνη: Εισβολή εκατομμυρίων ακρίδων καταστρέφει ολοσχερώς καλλιέργειες με πιπεριές Φλωρίνης…VIDEO

Κοζάνη: Εισβολή εκατομμυρίων ακρίδων καταστρέφει ολοσχερώς καλλιέργειες με πιπεριές Φλωρίνης…VIDEO

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ολική καταστροφή έχουν υποστεί οι καλλιέργειες πιπεριάς Φλωρίνης στην περιοχή Καλονερίου Κοζάνης, αφού μετά τις έντονες βροχοπτώσεις, μικρού μεγέθους Ακρίδες εισέβαλαν στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις και κατάστρεψαν ό,τι είχε απομείνει.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μάκης Νασιάδης η φετινή χρονιά είναι πρωτόγνωρη καθώς οι αγρότες δεν προλαβαίνουν να μετρούν τις ζημιές με τις έντονες βροχοπτώσεις και τις κακές καιρικές συνθήκες πράγμα που συνέβαλε στο να μην υπάρχουν καλλιέργειες και χαμηλή παραγωγή όπως σε σιτηρά και σε οπωροφόρα δέντρα.

357736477 231501586363902 1516609742952153180 n 1024x507 1

Σε αυτήν την άσχημη κατάσταση ήρθαν να προστεθούν τώρα και τα σμήνη με εκατομμύρια μικρές Ακρίδες στο Καλονέρι Κοζάνης που έχουν κατακλύσει την περιοχή έχοντας καταστρέψει μέχρι στιγμής 400 στρέμματα καλλιέργειας πιπεριάς Φλωρίνης, οδηγώντας τους αγρότες της περιοχής σε απόγνωση.

Οι μικρές Ακρίδες τρώνε τα φύλλα και καταστρέφουν τα φυτά τα οποία δεν μπορούν να αναπαραχθούν ούτε να μεγαλώσουν. Οι αγρότες αναμένουν πάντως παρέμβαση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τους αρμόδιους φορείς.

 

Πηγή :https://www.ertnews.gr/ – Ρεπορτάζ: Μάκης Νασιάδης


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα