Αρχική iHunt.gr ΚΥΠΡΟΣ : Γυαλίζουν τα όπλα τους οι κυνηγοί για την πρώτη Κυριακή – Όλες οι πληροφορίες

ΚΥΠΡΟΣ : Γυαλίζουν τα όπλα τους οι κυνηγοί για την πρώτη Κυριακή – Όλες οι πληροφορίες

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Αντίστροφη μέτρηση για την 1η Κυριακή του κυνηγιού – Με περιπολίες και ελέγχους η Υπηρεσία Θήρας καλεί τους κυνηγούς να τηρούν τα μέτρα ασφάλειας και την νομοθεσία – Όλες οι πληροφορίες

SVESTONOF

Και επίσημα αρχίζει το κυνήγι λαγού, πέρδικας και φραγκολίνας την Κυριακή 6 Νοεμβρίου με χιλιάδες λάτρεις του σπορ να ετοιμάζονται για την 1η τους εξόρμηση.

Περίπου 40,000 κυνηγοί αναμένεται να βγουν στα βουνά, με την Υπηρεσία Θήρας να προειδοποιεί για τήρηση των μέτρων ασφαλείας, καθώς και του επιτρεπόμενου ορίου κάρπωσης θηράματος.

Μιλώντας στη Cyprus Times ο εκπρόσωπος τύπου της Υπηρεσίας Θήρας Πέτρος Αναγιωτός σημείωσε ότι θα γίνονται όπως κάθε χρόνο περιπολίες και έλεγχοι στους κυνηγούς.

Προειδοποιήσεις Τμήματος Δασών ενόψει έναρξης κυνηγετικής περιόδου αύριο

«Καλούμε αρχικά να ανανεώσουν όλοι τις άδειες κυνηγού τους και να τηρούν τα μέτρα ασφάλειας. Το ΚΟΤΑ ανά κυνηγό είναι στον ένα λαγό, 4 περδίκια και 1 φραγκολίνα. Για τους παρανομούντες υπάρχουν πρόστιμα ανάλογα», είπε.

Διευκρίνισε ταυτόχρονα ότι φέτος θα υπάρχουν δυο κυνηγετικές εξορμήσεις που λόγω γιορτών θα μεταφερθούν. Η μία θα γίνει στις 24 Δεκεμβρίου (αντί 25 που είναι τα Χριστούγεννα) και η άλλη στις 28 Δεκεμβρίου και στις 31 Δεκεμβρίου (αντί 1η Ιανουαρίου που είναι η Πρωτοχρονιά).

Ο κ.Αναγιωτός κάλεσε ταυτόχρονα τους κυνηγούς, όπως δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα θέματα ασφάλειας για να αποτραπούν οποιαδήποτε ατυχήματα.

Συνολικά φέτος αναμένεται να πραγματοποιηθούν συνολικά 17 εξορμήσεις.

Πηγή :https://cyprustimes.com/


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα