Αρχική iHunt.gr ΚΥΠΡΟΣ : Προειδοποιούν με απαγόρευση κυνηγίου του τρυγονιού- Δεν δηλώνουν τα θηράματα

ΚΥΠΡΟΣ : Προειδοποιούν με απαγόρευση κυνηγίου του τρυγονιού- Δεν δηλώνουν τα θηράματα

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Σε έμμεσες προειδοποιήσεις για απαγόρευση κυνηγίου του τρυγονιού προχωρά η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, αφού παρατηρείται ότι πολλοί κυνηγοί δεν προβαίνουν σε δήλωση της κάρπωσης κάθε τρυγονιού μέσω της εφαρμογής Atemis Cy ή μέσω γραπτού μηνύματος (sms).

Σύμφωνα με ανάρτηση, παρά το γεγονός ότι τόσο οι πληθυσμοί των τρυγονιών που έφθασαν στην Κύπρο τις τελευταίες μέρες όσο και η κυνηγετική κάρπωση είναι ιδιαίτερα υψηλοί, αυτή η εικόνα δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεωτικές καταγραφές κάρπωσης των κυνηγών και η Υπηρεσία μας εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της αφού η παρουσίαση εθνικής κάρπωσης που δεν θα ανταποκρίνεται στην πραγματική εικόνα θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στο μέλλον της διεξαγωγής του κυνηγίου του τρυγονιού στην Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Ανταπόκριση περασμάτων : Την Κύπρο επέλεξαν τα τρυγόνια και τα ορτύκια….14/9/2023

Επισημαίνει ότι «στην περίπτωση που επιβληθεί η απαγόρευση του κυνηγίου του τρυγονιού στην Κύπρο, θα φέρουν τεράστια ευθύνη και όσοι επώνυμοι ή ανώνυμοι οι οποίοι είτε με δηλώσεις τους είτε με τις πράξεις τους έχουν παρασύρει σεβαστή μερίδα κυνηγών να μην προβαίνουν στις σχετικές δηλώσεις».

Αυτούσια η ανάρτηση:

Το κυνήγι των τρυγονιών όπως είναι γνωστό έχει αρχίσει από τις 3 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με το σχετικό διάταγμα αποτελεί υποχρέωση των κυνηγών να προβαίνουν σε δήλωση της κάρπωσης κάθε τρυγονιού μέσω της εφαρμογής Atemis Cy ή μέσω γραπτού μηνύματος (sms).

Από τις παρατηρήσεις της Υπηρεσίας μας φαίνεται ότι τόσο οι πληθυσμοί των τρυγονιών που έφθασαν στην Κύπρο τις τελευταίες μέρες όσο και η κυνηγετική κάρπωση είναι ιδιαίτερα υψηλοί και ίσως να είναι οι καλύτεροι των τελευταίων ετών.

Δυστυχώς αυτή η εικόνα δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεωτικές καταγραφές κάρπωσης των κυνηγών και η Υπηρεσία μας εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της αφού η παρουσίαση εθνικής κάρπωσης που δεν θα ανταποκρίνεται στην πραγματική εικόνα θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στο μέλλον της διεξαγωγής του κυνηγίου του τρυγονιού στην Κύπρο.

Στην περίπτωση που επιβληθεί η απαγόρευση του κυνηγίου του τρυγονιού στην Κύπρο, θα φέρουν τεράστια ευθύνη και όσοι επώνυμοι ή ανώνυμοι οι οποίοι είτε με δηλώσεις τους είτε με τις πράξεις τους έχουν παρασύρει σεβαστή μερίδα κυνηγών να μην προβαίνουν στις σχετικές δηλώσεις.

Προς διόρθωση της όλης κατάστασης, η Υπηρεσία μας κάνει έκκληση σε όλους τους κυνηγούς να προβαίνουν στις απαραίτητες καταγραφές της κάρπωσης για όλα τα θηράματα.

Παράλληλα θεωρώντας ότι έχει δοθεί ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής στις νέες υποχρεώσεις των κυνηγών, η Υπηρεσία μας θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους της με απώτερο σκοπό τη συνέχιση του παραδοσιακού κυνηγίου των τρυγονιών στην Κύπρο.

Πηγή :https://www.sigmalive.com/


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα