Αρχική iHunt.gr ΚΥΠΡΟΣ : Θα συνεχιστεί και φέτος η θήρα του τρυγονιού

ΚΥΠΡΟΣ : Θα συνεχιστεί και φέτος η θήρα του τρυγονιού

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους  κυνηγούς ότι κατόπιν αιτήματος της ΚΟΚ & ΔΑΖ θα συνεχιστεί και φέτος το κυνήγι τρυγονιού στη χώρα παρά τις περί του αντιθέτου θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περαιτέρω η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας αποδεχόμενη εν μέρει τα αιτήματα της Ομοσπονδίας αποφάσισε όπως το κυνήγι του τρυγονιού επεκταθεί   τόσο χρονικά όσο και ποσοτικά.

Συγκεκριμένα το κυνήγι του τρυγονιού θα λάβει φέτος χώρα από τις 3 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 24 Σεπτεμβρίου. Το όριο κάρπωσης της χώρας καθως και το όριο κάρπωσης ανά περίοδο ανά κυνηγό παραμένει το ίδιο. Το όριο κάρπωσης ανά μέρα ανά κυνηγό αυξάνεται σε 6 τρυγόνια από 3 που ήταν πέρσι.

Ενημερωτικά σε σχέση με το φοινικοτρύγονο επίσης κατόπιν αιτήματος της Ομοσπονδίας, αυξάνεται το εθνικό όριο στα 30000 άτομα του είδους, 50 ανά περίοδο ανά κυνηγό και 20 ανά εξόρμηση ανά κυνηγό.

Ευχαριστούμε την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας για την εν μέρει υιοθέτηση των θέσεων της Ομοσπονδίας και την αγαστή συνεργασία.

ΚΟΚ & ΔΑΖ Cyprus Hunting Federation


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα