Αρχική » Grid with Sidebar » Μεθυσμενες Μπεκατσες

Μεθυσμενες Μπεκατσες

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

ΥΛΙΚΑ

4  μπεκάτσες
1 φλιτζ. Βιταμ
4-5 ώριμες ντομάτες
1 κουταλιά αλεύρι
½ ποτήρι κρασί κόκκινο
1 φλιτζ. Ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Πιπέρι

SVESTONOF

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις μπεκάτσες, τις μαδάμε, τις καψαλίζουμε, αφαιρούμε τα εντόσθια, κρατάμε στην άκρη τα συκωτάκια, τις  πλένουμε καλά και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Κατόπιν τις πασπαλίζουμε μέσα και έξω με αλάτι και πιπέρι και μπήγουμε το ράμφος τους στα πόδια τους.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο τηγάνι το μισό από το βιτάμ και μόλις ζεσταθεί, βάζουμε τις μπεκάτσες και τις σοτάρουμε , έως  ότου ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Κατόπιν τις μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Μόλις χρυσίσουν, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για να γίνουν τα υλικά μας ένα ομοιογενές μίγμα και συνεχίζουμε με το σοτάρισμα ακόμα για 2-3 λεπτά ακόμη.
Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε το μίγμα να βράσει έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ, οπότε το προσθέτουμε στη κατσαρόλα με τις μπεκάτσες, μαζί με το ζωμό λαχανικών και συνεχίζουμε το βράσιμο του φαγητού, σε μέτρια φωτιά για περίπου ½ ώρα.
Εν τω μεταξύ, ψιλοκόβουμε τα συκωτάκια των πουλιών στο μπλέντερ και τα σοτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με το υπόλοιπο βιτάμ.
Μόλις ροδίσουν, προσθέτουμε τις ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει, για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα στη κατσαρόλα με τις μπεκάτσες και βράζουμε, για περίπου 10 λεπτά ακόμη.
Μόλις ετοιμαστούν οι μπεκάτσες, τις μεταφέρουμε σε μια πιατέλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.  
 

Συνταγή από τη Μαρία Λόη


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ