Αρχική iHunt.gr Μέτρα κατά της λαθροθηρίας τρυγονιών στα Ιόνια Νησιά

Μέτρα κατά της λαθροθηρίας τρυγονιών στα Ιόνια Νησιά

από iHunt Team

demobanner

Στη λήψη επειγόντων μέτρων προστασίας για την αντιμετώπιση της εαρινής λαθροθηρίας στα Ιόνια Νησιά καλούνται να προχωρήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες με εντολή του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά.

Σκοπός είναι να υπάρξει εντατική θηροφύλαξη στην περιοχή, καθώς ο βασικός στόχος των λαθροθήρων είναι το τρυγόνι, το οποίο την άνοιξη μεταναστεύει από τις χώρες της Αφρικής προς την Ευρώπη που αποτελεί τόπο αναπαραγωγής.

Τα Ιόνια Νησιά αποτελούν τόπο ανάπαυσης των τρυγονιών και κάθε χρόνο παρατηρείται έντονη λαθροθηρία στην περιοχή. Τα επείγοντα μέτρα προστασίας θα έχουν αυξημένη διάρκεια φέτος, από τις 5 Απριλίου έως τις 31 Μαΐου, σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

Σύμφωνα με τα Τοπικα Σχέδια Δράσης προβλέπεται η σύσταση μονάδων περιπολίας από προσωπικό των Δασικών Υπηρεσιών και των Κυνηγετικών Οργανώσεων με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, σε Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Οθωνούς, Μαθράκι, Παξούς, Αντίπαξους και Στροφάδες.

Ο Πρόεδρος της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Γραμματσούλιας δήλωσε στο iHunt.gr  : “Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Γ’ ΚΟΠ είναι έτοιμη να πατάξει κάθε μορφή λαθροθηρίας όχι μόνο στα τρυγόνια αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο είδος της ορνιθοπανίδας Υπενθυμίζουμε δε ότι με τη συνεχή παρουσία της ομοσπονδιακής θηροφυλακής τα τελευταία χρόνια ,έχει εξαλειφθεί παντελώς η λαθροθηρία των τρυγονιών στους νήσους Στροφάδια κατά τη διάρκεια της εαρινής μετανάστευσης.”

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, δήλωσε: «Η λαθροθηρία είναι ο χειρότερος εχθρός της ορνιθοπανίδας αλλά και των ίδιων των κυνηγών. Δίνουμε βάρος στην πρόληψη δημιουργώντας μια ισχυρή ασπίδα για τα είδη που απειλούνται από όσους παραβαίνουν τους νόμους».

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα