Αρχική iHunt.gr Μηνύσεις για απείθεια, άρνηση ελέγχου και παραποίηση όπλου από τη θηροφυλακή της Δ’ ΚΟΣΕ

Μηνύσεις για απείθεια, άρνηση ελέγχου και παραποίηση όπλου από τη θηροφυλακή της Δ’ ΚΟΣΕ

από iHunt Team

demobannerΟ Πρόεδρος και το ΔΣ του Κ.Σ. Άμφισσας έχουν κάνει σαφές ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε θέματα λαθροθηρίας. Για το λόγο αυτό βοηθούν όσο μπορούν τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της περιοχής ώστε να κάνουν καλύτερα το έργο τους.  Δυο ακόμη περιστατικά παράνομης θήρας κατάφεραν να εντοπίσουν οι θηροφύλακες της Δ’ ΚΟΣΕ σε συνεργασία με τα μέλη του ΔΣ του Κ.Σ. Άμφιασσας.

Το πρώτο από αυτά, στις 25 Φεβρουαρίου και κατά την διάρκεια της περιπολίας οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες της Δ’ Κ.Ο.Σ.Ε με θέση εργασίας του κ.σ. Άμφισσα και Ιτέας, σε έλεγχο που έγινε σε κυνηγό διαπιστώθηκε ότι το όπλο του δέχεται περισσότερα από 3 φυσίγγια.

Κατασχέθηκε η άδεια θήρας και το όπλο και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης

Στις 26 Φεβρουαρίου και κατά την διάρκεια της περιπολίας οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος με θέση εργασίας τους Κ.Σ. Άμφισσας και Ιτέας άκουσαν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας πυροβολισμούς.

Προσέγγισαν το σημείο και διαπίστωσαν ότι ένα άτομο είχε σκοτώσει ένα αγριογούρουνο εντός καταφυγίου άγριας ζωής και το έσερνε για να το βγάλει εκτός. Οι θηροφύλακες τον σταμάτησαν και του έκαναν τον απαραίτητο έλεγχο. Του ζήτησαν την άδεια θήρας και το όπλο το με το οποίο σκότωσε τον αγριόχοιρο. Στην διάρκεια του ελέγχου ο κυνηγός τράβηξε με βία το όπλο από τα χέρια του θηροφύλακα και είπε ότι δεν έχεις κανένα δικαίωμα να μου κάνεις έλεγχο.

Κατασχέθηκε η άδεια θήρας και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης με τις κατηγορίες της παράνομης θήρας σε καταφύγιο, της απείθειας και της άρνησης ελέγχου .

Κώστας Λουρής για το iHunt.gr

 Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα